Buddha plate med kyllingelår og grønt
45 min

Buddha plate med kyllingelår og grønt

En buddha plate er en masse forskellige ingredienser serveret på ét fad, som alle kan hapse fra. Her en lækker al-i-én anretning med kyllingelår, grønt, tortillas og dressing.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Buddha plate med kyllingelår og grønt

En buddha plate er en masse forskellige ingredienser serveret på ét fad, som alle kan hapse fra. Her en lækker al-i-én anretning med kyllingelår, grønt, tortillas og dressing.

Antal portioner

Kyllingelår

  • 8 kyllingeunderlår
  • ½ spsk olie
  • 1 tsk groft salt
  • ½ tsk paprika eller røget paprika
  • 400 g blomkål
  • 150 g radiser
  • 1 spsk friskpresset limesaft
  • ½ tsk flagesalt
  • 100 g lucernespirer
  • 50 g peanuts
  • 2 dl grofthakkede friske korianderblade
  • 2 limefrugter
  • 8 tortillas - usødede fuldkornspandekager, ca. 20 cm i diameter
  • 2 dl Karolines Køkken® Mexicansk Tex Mex grillsauce

Fremgangsmåde:

Kyllingelår

Tør kyllingelårene godt og læg dem i en lille bradepande. Gnid dem med olie og drys med salt og paprika. Steg kyllingelårene midt i ovnen.

Skær blomkål og radiser i helt tynde skiver, fx i en foodprocessor eller på et mandolinjern. Vend skiverne med limesaft og salt. Læg grøntsagerne på et stort fad sammen med spirer, peanuts og korianderblade. Halver limefrugterne og læg dem på fadet.

Lad en grillpande blive godt varm. Lun tortillaerne på grillpanden én af gangen - ca. 15 sekunder på hver side. Læg tortillas, de stegte kyllingelår og grillsaucen på fadet og server.

Stegetid

Sæt kyllingelårene i en kold ovn. Indstil på 225° traditionel ovn og steg i ca. 45 min.

Tips

Grill kyllingelårene i 4-5 min., hvis de ikke er blevet gyldne.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 11440 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34,7 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 45 %
Print