Buddha plate med kyllingelår og grønt

Bedømmelse

(0 vurderinger)

45 min

En buddha plate er en masse forskellige ingredienser serveret på ét fad, som alle kan hapse fra. Her en lækker al-i-én anretning med kyllingelår, grønt, tortillas og dip.

Ingredienser

Antal portioner

Dip

Kyllingelår

  • 8 kyllingeunderlår
  • ½ spsk olie
  • 1 tsk groft salt
  • ½ tsk paprika eller røget paprika
  • 400 g blomkål
  • 150 g radiser
  • 1 spsk friskpresset limesaft
  • ½ tsk flagesalt
  • 100 g lucernespirer
  • 50 g peanuts
  • 2 dl grofthakkede friske korianderblade
  • 2 limefrugter
  • 8 tortillas - usødede fuldkornspandekager, ca. 20 cm i diameter

Sådan gør du

Sådan gør du

Dip

Rør cremefraiche, peberfrugt, tomatpuré og de øvrige ingredienser sammen. Smag til og stil blandingen tildækket i køleskabet til serveringen.

Kyllingelår

Tør kyllingelårene godt og læg dem i en lille bradepande. Gnid dem med olie og drys med salt og paprika. Steg kyllingelårene midt i ovnen.

Skær blomkål og radiser i helt tynde skiver, fx i en foodprocessor eller på et mandolinjern. Vend skiverne med limesaft og salt. Læg grøntsagerne på et stort fad sammen med spirer, peanuts og korianderblade. Halver limefrugterne og læg dem på fadet.

Lad en grillpande blive godt varm. Lun tortillaerne på grillpanden én af gangen - ca. 15 sekunder på hver side. Læg tortillas, stegte kyllingelår og dip på fadet og server.

Stegetid

Sæt kyllingelårene i en kold ovn. Indstil på 225° traditionel ovn og steg i ca. 45 min.

Tip

Grill kyllingelårene i 4-5 min., hvis de ikke er blevet gyldne.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11020 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 35,2 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 32 %
  • Fedt: 45 %

Print

Kilde: