Burgerboller med havreklid

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Gør din burger ekstra smagfuld ved at bage dine egne burgerboller - her er opskriften.

Ingredienser

10 brød pr. portion

Antal portioner

  • 25 g gær
  • 1½ dl vand (lillefingervarmt)
  • 1½ dl lunken mælk
  • ½ tsk sukker
  • ½ tsk groft salt
  • 1 dl havreklid
  • 400 g hvedemel (ca. 6½ dl)

Sådan gør du

Sådan gør du

Rør gæren ud i lunken vand og mælk (lillefingervarm). Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt af hvedemelet tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 10 stykker og tril dem til boller. Rul bollerne "flade" (ca. 12 cm i diameter). Lad dem efterhæve på en plade med bagepapir i ca. 10 min. Bag burgerbollerne midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 200°.

Frysetip

Lun dem inden serveringen.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 7240 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,4 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 81 %
  • Fedt: 6 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: