Burgerboller med havreklid

Bedømmelse

(0 vurderinger)

60+ min

Gør din burger ekstra smagfuld ved at bage dine egne burgerboller - her er opskriften.

Ingredienser

10 brød pr. portion

Antal portioner
  • 25 g gær
  • 1½ dl vand (lillefingervarmt)
  • 1½ dl lunken mælk
  • ½ tsk sukker
  • ½ tsk groft salt
  • 1 dl havreklid
  • 400 g hvedemel (ca. 6½ dl)

Sådan gør du

Sådan gør du

Rør gæren ud i lunken vand og mælk (lillefingervarm). Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt af hvedemelet tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 10 stykker og tril dem til boller. Rul bollerne "flade" (ca. 12 cm i diameter). Lad dem efterhæve på en plade med bagepapir i ca. 10 min. Bag burgerbollerne midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 200°.

Frysetip

Lun dem inden serveringen.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 7240 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,4 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 81 %
  • Fedt: 6 %

Kilde: