Byggrød med yoghurt, tyttebær og bacon

Byggrød med yoghurt, tyttebær og bacon

30 min
Byggrød forbinder vi normalt med noget sødt. Her er vi ovre i det salte køkken - lidt a la risotto. Prøv grøden med bacon, tyttebær, pærer og den friske yoghurt - den smager rigtig godt.

Sådan gør du

  • Fjern sværen, skær baconen i tern og læg dem i en kold pande. Steg baconternene - først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til de er gyldne og sprøde. Lad baconen dryppe af på et stykke køkkenrulle.
  • Bring vand og løg i kog i en tykbundet gryde. Kog løgene ved jævn varme og under låg i ca. 2 min. Tilsæt mælk, byggryn og salt. Bring grøden i kog og kog den ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min. Smag til.
  • Kom grøden i en stor varm skål eller portionsskåle. Pynt grøden med lidt pæretern og server resten ved siden af sammen med yoghurt, stegt bacon og tyttebærsyltetøj.
Velbekomme!
Tip

Er der er rest grød tilovers, kan den bruges i klatkager eller i en gærdej.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10467 kJ / 2502 kcal

Næringsindhold pr. 100g

380 kJ / 91 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 18,8 % 4,2 g
Kulhydrat: 53,5 % 12 g
Fedt: 27,7 % 2,8 g

Ingredienser

Lufttørret bacon
200 g
Vand
2 dl
Grofthakkede zittauerløg (ca. 300 g)
3
Mælk
1 liter
Valsede byggryn (ca. 4 dl)
240 g
Groft salt
1 tsk
Pærer i tern, fx conference (ca. 300 g)
3
4 dl
Tyttebærsyltetøj
150 g