Byggrød med yoghurt, tyttebær og bacon

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(20 vurderinger)

30 min

Byggrød forbinder vi normalt med noget sødt. Her er vi ovre i det salte køkken - lidt a la risotto. Prøv grøden med bacon, tyttebær, pærer og den friske yoghurt - den smager rigtig godt.

Ingredienser

Antal portioner

  • 200 g lufttørret bacon
  • 2 dl vand
  • 3 grofthakkede zittauerløg (ca. 300 g)
  • 1 liter mælk
  • 240 g valsede byggryn (ca. 4 dl)
  • 1 tsk groft salt

Sådan gør du

Sådan gør du

Fjern sværen, skær baconen i tern og læg dem i en kold pande. Steg baconternene - først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til de er gyldne og sprøde. Lad baconen dryppe af på et stykke køkkenrulle.

Bring vand og løg i kog i en tykbundet gryde. Kog løgene ved jævn varme og under låg i ca. 2 min. Tilsæt mælk, byggryn og salt. Bring grøden i kog og kog den ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min. Smag til.

Kom grøden i en stor varm skål eller portionsskåle. Pynt grøden med lidt pæretern og server resten ved siden af sammen med yoghurt, stegt bacon og tyttebærsyltetøj.

Tip

Er der er rest grød tilovers, kan den bruges i klatkager eller i en gærdej.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 10230 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 41,8 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 60 %
  • Fedt: 20 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: