Cæsarsalat med ekstra fyld
45 min

Cæsarsalat med ekstra fyld

Der er frisk, sprød salat og knasende brødcroutoner i cæsarsalaten. Og i denne variation er der ekstra fyld af både oliven, tomater og oksekød, så salaten mætter godt.
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Cæsarsalat med ekstra fyld

Der er frisk, sprød salat og knasende brødcroutoner i cæsarsalaten. Og i denne variation er der ekstra fyld af både oliven, tomater og oksekød, så salaten mætter godt.

Antal portioner

Cæsardressing

  • 2 æggeblommer (ca. 2 spsk)
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • 1 tsk worcestershiresauce
  • 2 tsk friskpresset citronsaft
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • ½ dl rapsolie
  • 2 bøffer af oksefilet (ca. 400 g)
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 200 g ciabattabrød, revet i rustikke bidder
  • 50 g smør
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 300 g blade af romainesalat - 1½ salathoved
  • 100 g små sorte oliven, fx nicoise
  • 200 g små blommetomater i halve
  • 100 g Castello® Aged Havarti - tynde flager

Fremgangsmåde:

Cæsardressing

Rør alle ingredienser (bortset fra olie) sammen i en skål. Pisk olien i lidt efter lidt. Rør evt. 1 spsk. vand i dressingen, hvis den er for tyk.

Varm en grillpande godt op. Grill kødet 2-3 min. på hver side. Drys med salt og peber.

Fordel brødbidder og smør på en plade med bagepapir og rist midt i ovnen. Vend i croutonerne 2-3 gange under ristningen. Drys med salt og peber.

Vend salatbladene med dressing og læg dem i et dybt fad. Skær bøfferne i tynde skiver og fordel dem på salaten sammen med oliven og tomater. Drys med lune croutoner og ost – og server.

Ristning

Ca. 10 min. ved 225° - traditionel ovn.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 10560 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,1 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 20 %
  • Fedt: 57 %
Print

Vin match

Barbera Piemonte, Italien

vin på druen barbera fungerer rigtig godt til retter med friskhed og syre Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til bøf