Cæsarsalat med stegte kartoffeltern

Cæsarsalat med stegte kartoffeltern

45 min
En cæsarsalat har alt hvad er skal til for at tilfredsstille både smagsløg og mave. Her i en grøn version med ostechips og stegte kartoffeltern.

Sådan gør du

Cæsardressing
  • Kom alle ingredienserne i en hurtighakker og hak dem i ca. ½ min. til en ensartet og cremet dressing. Stil den tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til. Kom evt. dressingen i en frysepose, og klip et lille hul i hjørnet - når du skal komme dressing på salaten.
Stegte kartoffeltern
  • Kom kartoflerne i en lille bradepande og bland dem med smeltet smør og salt. Steg kartoflerne nederst i ovnen.
Ostechips
  • Fordel 12 små portioner ost (a ca. 1 spsk) på en plade med bagepapir. Spred hver portion godt ud til aflange chips. Bag ostechipsene øverst i ovnen (over kartoflerne) til osten er smeltet og gylden.
Croutoner
  • Smør de tynde fluteskiver med blødt smør og læg dem på en plade med bagepapir. Bag croutonerne øverst i ovnen efter ostechipsene.
Stegte kartoffeltern, fortsat:
  • Stil kartoflerne øverst i ovnen og grill dem til de er gyldne.
  • Anret på 4 tallerkener: salatblade, stegte kartofler, ostechips og croutoner. Fordel cæsardressingen på salaten og drys med purløg.
Stegetid for kartoffeltern
  • Ca. 20 min. ved 175° - varmluft.
Bagetid for ostechips
  • 8-10 min. ved 175° - varmluft.
Bagtid for croutoner
  • 12-14 min. ved 175° - varmluft.
Grill, kartoffeltern
  • Ca. 3 min.
Mere inspiration

Lækker sprød salat med dressing og ostehips

Cæsarsalat
30 min
Cæsarsalat
(80)
Velbekomme!
Tip

Du kan evt. gnide de ristede fluteskiver med lidt hvidløg.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6275 kJ / 1500 kcal

Næringsindhold pr. 100g

886 kJ / 212 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 9,3 % 4,9 g
Kulhydrat: 28,4 % 14,8 g
Fedt: 62,3 % 14,9 g

Ingredienser

Cæsardressing
Æggeblommer
2
Dijonsennep
1 tsk
Friskpresset citronsaft
1 tsk
Worcestershiresauce
1 tsk
Arla Karolines Køkken® Cheddar og Maasdammer
2 spsk
Rapsolie
½ dl
Stegte kartoffeltern
Skrubbede, skrabede eller skrællede kartofler i små tern
200 g
Smeltet smør
15 g
Groft salt
½ tsk
Ostechips
Arla Karolines Køkken® Cheddar og Maasdammer
50 g
Croutoner
Flutes i ½ cm tynde skiver
125 g
Blødt smør
25 g
Skyllede blade af et romainesalat
200 g
Pynt
Fintklippet purløg