Cæsarsalat med stegte kartoffeltern

Cæsarsalat med stegte kartoffeltern

45 min
En cæsarsalat har alt hvad er skal til for at tilfredsstille både smagsløg og mave. Her i en grøn version med ostechips og stegte kartoffeltern.
https://www.arla.dk/opskrifter/casarsalat-med-stegte-kartoffeltern/

Sådan gør du

Stegetid for kartoffeltern:

Ca. 20 min. ved 175° - varmluft.

Bagetid for ostechips:

8-10 min. ved 175° - varmluft.

Cæsardressing
  • Kom alle ingredienserne i en hurtighakker og hak dem i ca. ½ min. til en ensartet og cremet dressing. Stil den tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til. Kom evt. dressingen i en frysepose, og klip et lille hul i hjørnet - når du skal komme dressing på salaten.
Stegte kartoffeltern
  • Kom kartoflerne i en lille bradepande og bland dem med smeltet smør og salt. Steg kartoflerne nederst i ovnen.
Ostechips
  • Fordel 12 små portioner ost (a ca. 1 spsk) på en plade med bagepapir. Spred hver portion godt ud til aflange chips. Bag ostechipsene øverst i ovnen (over kartoflerne) til osten er smeltet og gylden.
Croutoner
  • Smør de tynde fluteskiver med blødt smør og læg dem på en plade med bagepapir. Bag croutonerne øverst i ovnen efter ostechipsene.
Stegte kartoffeltern, fortsat:
  • Stil kartoflerne øverst i ovnen og grill dem til de er gyldne.
  • Anret på 4 tallerkener: salatblade, stegte kartofler, ostechips og croutoner. Fordel cæsardressingen på salaten og drys med purløg.
Bagtid for croutoner
  • 12-14 min. ved 175° - varmluft.
Grill, kartoffeltern
  • Ca. 3 min.

Du kan evt. gnide de ristede fluteskiver med lidt hvidløg.

Energiindhold for hele retten:

6281 kJ / 1501 kcal

Næringsindhold pr. 100g

887 kJ / 212 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 9,7 % 5,1 g
Kulhydrat: 28,3 % 14,7 g
Fedt: 62 % 14,9 g
Mere inspiration

Lækker sprød salat med dressing og ostehips

Cæsarsalat
30 min
Cæsarsalat
(82)

Ingredienser

Cæsardressing
2 Æggeblommer
1 tsk Dijonsennep
1 tsk Friskpresset citronsaft
1 tsk Worcestershiresauce
2 spsk Revet cheddar- og maasdammerost
½ dl Rapsolie
Stegte kartoffeltern
200 g Skrubbede, skrabede eller skrællede kartofler i små tern
15 g Smeltet smør
½ tsk Groft salt
Ostechips
50 g Revet cheddar- og maasdammerost
Croutoner
125 g Flutes i ½ cm tynde skiver
25 g Blødt smør
200 g Skyllede blade af et romainesalat
Pynt
Fintklippet purløg