Champignonsuppe
Her har du en opskrift på en hurtigt tilberedt og meget lækker og cremet champignonsuppe. Om det ligefrem er verdens bedste champignonsuppe afhænger som sædvanlig af råvarerne, men har du både fantastiske svampe og en god hønsebouillon, kan det ikke gå galt. Champignonsuppe med fløde er velsmagende, blød og cremet - og meget nem at lave. Server den varme champignonsuppe med flutes eller kuvertbrød - til forret eller måske natmad?
Ingredienser
Champignonsuppe
|
30 g
Smør
|
|
|---|---|
|
1
Finthakket skalotteløg
|
|
|
5 spsk
Hvedemel
|
|
|
1 liter
Hønsebouillon
|
|
|
500 g
Friske champignoner, i skiver
|
|
|
2 dl
Piskefløde eller madlavningsfløde
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet hvid peber
|
Hertil
|
200 g
Flutes eller kuvertbrød
|
|---|
Pynt
|
Frisk timian
|
|---|
Sådan gør du
Champignonsuppe
Tilbehør
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Suppen kan tilberedes med de svampe du har - gerne en blanding. Suppen kan evt. tilsættes lidt friskpresset citronsaft - eller smaget til med krydderurter efter smag.
Suppen kan fryses uden fløde og champignoner.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
364 kJ / 87 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1 g |
| Protein: | 2 g |
| Fedt: | 5,2 g |
| Kulhydrat: | 8,1 g |
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.