Chilikrydret hokkaidosuppe med ost
1 timer

Chilikrydret hokkaidosuppe med ost

Hokkaidosuppe er en rigtig efterårsklassiker - fantastisk til halloweenfesten.
Bedømmelse (54 vurderinger)

Min bedømmelse:

Chilikrydret hokkaidosuppe med ost

Hokkaidosuppe er en rigtig efterårsklassiker - fantastisk til halloweenfesten.

Antal portioner
  • 1 hokkaido græskar (ca. 1¼ kg)
  • 25 g smør
  • 4 grofthakkede skalotteløg
  • 2 små grofthakkede fed hvidløg
  • 1 spsk finthakket rød chilipeber
  • 2 dl tør hvidvin, fx riesling
  • 1 liter hønsebouillon
  • 150 g Castello® Marquis
  • 2½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 10 g smør
  • 25 g grofthakkede græskarkerner
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • fintsnittet purløg
  • løgfrø (nigellafrø/jomfru i det grønne)

Tilbehør

  • 240 g landbrød

Fremgangsmåde:

Skræl græskarret. Halver det og skrab kernerne ud. Skær et stykke af græskaret i små tern (ca. 200 g) - og gem dem. Skær resten af græskaret i store tern.

Smelt smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg, hvidløg og chilipeber ved jævn varme i ca. 5 min. Tilsæt græskar og svits i yderligere ca. 5 min. Hæld hvidvinen ved og kog ved kraftig varme til den er næsten væk. Tilsæt bouillonen og lad suppen koge ved svag varme i ca. 20 min. eller til græskarret er mørt - rør af og til. Tilsæt ost, salt og peber. Tag gryden af varmen og blend med en stavblender til suppen er glat. Smag til. Hold suppen varm - den må ikke koge.

Lad smørret blive gyldent i en pande og rist de små græskartern, græskarkerner, salt og peber ved jævn varme i ca. 3 min. til alt er sprødt og let gyldent.

Ved serveringen

Kom græskarsuppen i varme, store og dybe tallerkener. Anret græskarblandingen midt i hver tallerken, pynt med purløg og løgfrø. Server straks.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8490 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,3 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 48 %
Print