Chilikrydret hokkaidosuppe med ost

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(60 vurderinger)

1 timer

Hokkaidosuppe er en rigtig efterårsklassiker - fantastisk til halloweenfesten.

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 hokkaido græskar (ca. 1¼ kg)
  • 25 g smør
  • 4 grofthakkede skalotteløg
  • 2 små grofthakkede fed hvidløg
  • 1 spsk finthakket rød chilipeber
  • 2 dl tør hvidvin, fx riesling
  • 1 liter hønsebouillon
  • 150 g Castello® Marquis Marquis
  • 2½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 10 g smør
  • 25 g grofthakkede græskarkerner
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • fintsnittet purløg
  • sorte løgfrø (nigellafrø/jomfru i det grønne)

Tilbehør

  • 240 g landbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Skræl græskarret. Halver det og skrab kernerne ud. Skær et stykke af græskaret i små tern (ca. 200 g) - og gem dem. Skær resten af græskaret i store tern.

Smelt smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg, hvidløg og chilipeber ved jævn varme i ca. 5 min. Tilsæt græskar og svits i yderligere ca. 5 min. Hæld hvidvinen ved og kog ved kraftig varme til den er næsten væk. Tilsæt bouillonen og lad suppen koge ved svag varme i ca. 20 min. eller til græskarret er mørt - rør af og til. Tilsæt ost, salt og peber. Tag gryden af varmen og blend med en stavblender til suppen er glat. Smag til. Hold suppen varm - den må ikke koge.

Lad smørret blive gyldent i en pande og rist de små græskartern, græskarkerner, salt og peber ved jævn varme i ca. 3 min. til alt er sprødt og let gyldent.

Ved serveringen

Kom græskarsuppen i varme, store og dybe tallerkener. Anret græskarblandingen midt i hver tallerken, pynt med purløg og løgfrø. Server straks.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8490 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,3 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 48 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: