Chilikrydret hokkaidosuppe med ost

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(61 vurderinger)

1 timer

Hokkaidosuppe er en rigtig efterårsklassiker - fantastisk til halloweenfesten.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Hokkaidosuppe

  • 1 hokkaido græskar (ca. 1¼ kg)
  • 25 g smør
  • 4 grofthakkede skalotteløg
  • 2 små grofthakkede fed hvidløg
  • 1 spsk finthakket rød chilipeber
  • 2 dl tør hvidvin, fx riesling
  • 1 liter hønsebouillon
  • 150 g Castello® Marquis Marquis 70+
  • 2½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Ristet græskar

  • 10 g smør
  • 25 g grofthakkede græskarkerner
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • fintsnittet purløg
  • sorte løgfrø (nigellafrø/jomfru i det grønne)

Tilbehør

  • 240 g landbrød

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Hokkaidosuppe

  1. Skræl græskarret. Halver det og skrab kernerne ud. Skær et stykke af græskaret i små tern (ca. 200 g) - og gem dem. Skær resten af græskaret i store tern.
  2. Smelt smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg, hvidløg og chilipeber ved jævn varme i ca. 5 min.
  3. Tilsæt græskar og svits i yderligere ca. 5 min.
  4. Hæld hvidvinen ved og kog ved kraftig varme til den er næsten væk.
  5. Tilsæt bouillonen og lad suppen koge ved svag varme i ca. 20 min. eller til græskarret er mørt - rør af og til.
  6. Tilsæt ost, salt og peber. Tag gryden af varmen og blend med en stavblender til suppen er glat. Smag til. Hold suppen varm - den må ikke koge.

Ristet græskar

  1. Lad smørret blive gyldent i en pande og rist de små græskartern, græskarkerner, salt og peber ved jævn varme i ca. 3 min. til alt er sprødt og let gyldent.

Kom græskarsuppen i varme, store og dybe tallerkener. Anret græskarblandingen midt i hver tallerken, pynt med purløg og løgfrø. Server straks.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8490 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,3 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 48 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag