Chocolate chip cookies
45 min

Chocolate chip cookies

Klassiske amerikanske cookies - sprøde udenpå og bløde inden i...
Fryseegnet
Bedømmelse (20 vurderinger)

Min bedømmelse:

Chocolate chip cookies

Klassiske amerikanske cookies - sprøde udenpå og bløde inden i...

Ca. 16 stk.

Antal portioner
  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • 75 g blødt smør
  • ½ tsk groft salt
  • 50 g brun farin (ca. ¾ dl)
  • 1 æg
  • 150 g hvedemel (ca. 2½ dl)
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 100 g grofthakket mørk chokolade (ca. 55% kakao)

Fremgangsmåde:

Rør sukker, smør og salt godt sammen. Rør farin og æg i. Bland hvedemel, vaniljesukker og bagepulver og vend det i smørblandingen. Tilsæt chokolade. Del dejen i 16 stykker og form den til kugler. Sæt dem på 2 plader med bagepapir - tryk dem let flade. Kagerne flyder en del ud, så sørg for at der er god plads imellem dem. Bag kagerne til de er gyldne, men bløde i midten. Lad dem afkøle på en rist - brug en paletkniv til at flytte dem over på risten.

Bagetid

Ca. 12 min. ved 160° - varmluft.

Frysetips

Du kan fryse dejen, efter du har formet den til kugler. Lad dejkuglerne tø ca. ½ time, inden du bager de 16 cookies.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 9560 kJ
  • Energifordeling:
  • Fedt: 38 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Protein: 5 %
  • Fiber: 6,4 g
Print