Chokoladekage med friske bær og vaniljesauce
60+ min

Chokoladekage med friske bær og vaniljesauce

Chokoladekage med chokoladestykker, mandler, vaniljesauce og masser af friske bær. Anvend de bær du bedst kan lide - eller pynt kagen som her, hvor dine gæster selv kan vælge lige præcis de bær som de ønsker!
Bedømmelse (42 vurderinger)

Min bedømmelse:

Chokoladekage med friske bær og vaniljesauce

Chokoladekage med chokoladestykker, mandler, vaniljesauce og masser af friske bær. Anvend de bær du bedst kan lide - eller pynt kagen som her, hvor dine gæster selv kan vælge lige præcis de bær som de ønsker!

Antal portioner
  • 75 g smør
  • 150 g mørk chokolade (ca. 55% kakao) i store stykker
  • 3 æg
  • 200 g sukker (ca. 2¼ dl)
  • 100 g grofthakkede mandler
  • 50 g hvedemel (ca. 1 dl)
  • ½ tsk groft salt
  • 400 g friske, skyllede bær, fx jordbær, hindbær eller blåbær

Fremgangsmåde:

Smelt smør og chokolade i en tykbundet gryde ved svag varme. Pisk æg og sukker let sammen, og vend det sammen med chokoladeblandingen. Vend mandler, hvedemel og salt heri. Hæld dejen i en springform (ca. 22 cm i diameter) beklædt med bagepapir. Bag bunden midt i ovnen. Lad chokoladekagen afkøle i formen på en bagerist.

Tag chokoladekagen ud af formen og sæt den på et lagkagefad. Fordel bær på chokoladekagen og server med kold vaniljesauce i en lille kande ved siden af.

Tip

Kagen kan også serveres med is, cremefraiche eller flødeskum.

Ca. ½ time ved 175° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 17640 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,2 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 47 %
Print