Chokoladekage med friske bær og vaniljesauce

Chokoladekage med friske bær og vaniljesauce

2 timer 5 min
Arbejdstid: 20 min
Chokoladekage med chokoladestykker, mandler, vaniljesauce og masser af friske bær. Anvend de bær du bedst kan lide - eller pynt kagen som her, hvor dine gæster selv kan vælge lige præcis de bær som de ønsker!
https://www.arla.dk/opskrifter/chokoladekage-med-friske-bar-og-vaniljesauce/

Sådan gør du

  • Smelt smør og chokolade i en tykbundet gryde ved svag varme.
  • Pisk æg og sukker let sammen, og vend det sammen med chokoladeblandingen. Vend mandler, hvedemel og salt heri.
  • Hæld dejen i en springform (ca. 22 cm i diameter) beklædt med bagepapir. Bag bunden midt i ovnen ca. ½ time ved 175° - traditionel ovn.
  • Lad chokoladekagen afkøle i formen på en bagerist. Tag chokoladekagen ud af formen og sæt den på et lagkagefad.
  • Fordel bær på chokoladekagen og server med kold vaniljesauce i en lille kande ved siden af.

Kagen kan også serveres med is, cremefraiche eller flødeskum.

Energiindhold for hele retten:

17049 kJ / 4075 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1043 kJ / 249 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 7,3 % 4,5 g
Kulhydrat: 43,5 % 26,7 g
Fedt: 49,2 % 13,9 g

Ingredienser

75 g Smør
150 g Mørk chokolade i mindre stykker
3 Æg
200 g Sukker (ca. 2¼ dl)
100 g Grofthakkede mandler
50 g Hvedemel (ca. 1 dl)
½ tsk Groft salt
400 g Friske, skyllede hindbær, jordbær, brombær og/eller blåbær
5 dl Vaniljesauce