Chokoladekage med friske bær og vaniljesauce - Opskrifter - Arla

Chokoladekage med friske bær og vaniljesauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(61 vurderinger)

60+ min

Chokoladekage med chokoladestykker, mandler, vaniljesauce og masser af friske bær. Anvend de bær du bedst kan lide - eller pynt kagen som her, hvor dine gæster selv kan vælge lige præcis de bær som de ønsker!

Ingredienser

Antal portioner

  • 75 g smør
  • 150 g mørk chokolade (ca. 55% kakao) i store stykker
  • 3 æg
  • 200 g sukker (ca. 2¼ dl)
  • 100 g grofthakkede mandler
  • 50 g hvedemel (ca. 1 dl)
  • ½ tsk groft salt
  • 400 g friske, skyllede bær, fx jordbær, hindbær eller blåbær

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smør og chokolade i en tykbundet gryde ved svag varme. Pisk æg og sukker let sammen, og vend det sammen med chokoladeblandingen. Vend mandler, hvedemel og salt heri. Hæld dejen i en springform (ca. 22 cm i diameter) beklædt med bagepapir. Bag bunden midt i ovnen. Lad chokoladekagen afkøle i formen på en bagerist.

Tag chokoladekagen ud af formen og sæt den på et lagkagefad. Fordel bær på chokoladekagen og server med kold vaniljesauce i en lille kande ved siden af.

Tip

Kagen kan også serveres med is, cremefraiche eller flødeskum.

Ca. ½ time ved 175° - traditionel ovn.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 17640 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,2 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 47 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: