Chokoladekage med friske bær og vaniljesauce

Chokoladekage med friske bær og vaniljesauce

60+ min
Chokoladekage med chokoladestykker, mandler, vaniljesauce og masser af friske bær. Anvend de bær du bedst kan lide - eller pynt kagen som her, hvor dine gæster selv kan vælge lige præcis de bær som de ønsker!

Sådan gør du

  • Smelt smør og chokolade i en tykbundet gryde ved svag varme. Pisk æg og sukker let sammen, og vend det sammen med chokoladeblandingen. Vend mandler, hvedemel og salt heri. Hæld dejen i en springform (ca. 22 cm i diameter) beklædt med bagepapir. Bag bunden midt i ovnen. Lad chokoladekagen afkøle i formen på en bagerist.
  • Tag chokoladekagen ud af formen og sæt den på et lagkagefad. Fordel bær på chokoladekagen og server med kold vaniljesauce i en lille kande ved siden af.
Tip
  • Kagen kan også serveres med is, cremefraiche eller flødeskum.
  • Ca. ½ time ved 175° - traditionel ovn.
Energiindhold for hele retten:

17049 kJ / 4075 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1043 kJ / 249 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 7,3 % 4,5 g
Kulhydrat: 43,5 % 26,7 g
Fedt: 49,2 % 13,9 g

Ingredienser

Smør
75 g
Mørk chokolade i mindre stykker
150 g
Æg
3
Sukker (ca. 2¼ dl)
200 g
Grofthakkede mandler
100 g
Hvedemel (ca. 1 dl)
50 g
Groft salt
½ tsk
Friske, skyllede hindbær, jordbær, brombær og/eller blåbær
400 g
Vaniljesauce
5 dl