Chokoladekage med lime

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(11 vurderinger)

45 min

En rig og svampet chokoladekage....fyldig, næsten som konfekt...ahhh! Og sammen med frugt og is er den helt oppe og ringe.

Ingredienser

12 stykker pr. kage

Antal portioner
  • 75 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)
  • 75 g blødt smør
  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • 1 æg
  • 4 spsk hvedemel
  • 2 tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • 2½ tsk friskpresset limesaft
  • 400 g renset frisk frugt, fx blommer, appelsiner eller jordbær
  • 1½ spsk akaciehonning

Pynt

  • fintrevet limeskal (usprøjtet)

Tilbehør

  • 1 liter vaniljeflødeis

Sådan gør du

Sådan gør du

Klip et stykke bagepapir på 30 x 32 cm. Fold det til en form med dobbelte sider på 4 x 14 x 16 cm.

Del chokoladen i mindre stykker og smelt dem i vandbad.

Pisk smør og sukker sammen til det smuldrer. Rør ægget i. Vend mel, limeskal, -saft og den smeltede chokolade i smørblandingen. Hæld dejen i papirformen og bag kagen midt i ovnen. Lad kagen køle lidt af på en bagerist og fjern formen. Skær kagen i 12 stykker når den er kølet helt af.

Skær frugten i mundrette stykker. Vend frugtstykkerne i honning og spis dem til kagen sammen med is.

Tip

I stedet for lime kan du bruge appelsin eller citron.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 13520 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,9 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 39 %
  • Fedt: 57 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: