Chokoladekage med sprød bund
60+ min

Chokoladekage med sprød bund

Lækker blød chokoladekage med kiksebund og søde æbler.
Bedømmelse (70 vurderinger)

Min bedømmelse:

Chokoladekage med sprød bund

Lækker blød chokoladekage med kiksebund og søde æbler.

10 stykker pr. kage

Antal portioner

Bund

  • 150 g fuldkornshvedekiks (Digestive)
  • 75 g smeltet smør

Karamelliserede æbler

  • 4 æbler, fx jonagored (ca. 850 g)
  • 50 g smør
  • 2½ spsk honning

Fremgangsmåde:

Bund

Knus kiksene fint og bland dem med det smeltede smør. Beklæd bunden af en springform (ca. 22 cm i diameter) med et stykke klippet bagepapir, der passer til bunden. Hæld kikseblandingen i springformen og fordel det hele med bagsiden af en spiseske. Kiksebunden skal være jævn og tæt. Stil formen til side.

Hak chokoladen og smelt den ved svag varme i en tykbundet gryde sammen med 1 spsk cremefraiche 38%. Pisk imens sukker, vaniljekorn og resten af cremefraiche 38% sammen og rør chokoladen heri. Pisk æggene med cremefraiche 18% og vend det i chokoladeblandingen. Hæld det hele i springformen og bag kagen midt i ovnen. Lad kagen køle helt af i formen.

Karamelliserede æbler

Skræl æblerne, halver dem og fjern kernehuset. Skær dem i kvarte og derefter i tern ca. 1 x 1 cm. Lad smørret blive gyldent i en pande og steg æbleternene ved jævn varme i ca. 4 min. Tilsæt honning og steg i yderligere ca. 5 min. - eller til æblestykkerne karamelliserer.

Server kagen afkølet sammen med lidt karamelliserede æbler.

Bagetid

Ca. 35 min. ved 200° - traditionel ovn.

Tips

Kom æblerne i en beholder og lun dem evt. før servering. Du kan også servere en appelsinsalat til kagen.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 20350 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,8 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 36 %
  • Fedt: 59 %
Print