En chokolademousse uden fløde – den er i stedet lavet med cremefraiche, hvilket gør den let syrlig. Lækker chokolademousse med masser af mørk chokolade og serveret med friske bær.
Sådan gør du
Smelt chokoladen over vandbad, rør smør i, når chokoladen er smeltet. Rør æggeblommer i, herefter tilsættes cremefraiche. Pisk æggehviderne stive med sukker, vend den afkølede chokolademasse i de stiftpiskede æggehvider.
Anret chokolademoussen i 10 glas og stil dem tildækkede i køleskabet i ca. 2 timer. Pynt med citronmelisse og bær.
Tip
Uden for bærsæsonen kan du servere frisk frugt til chokolademoussen, fx moden mango.
Energiindhold for hele retten:
16476 kJ / 3938 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1414 kJ / 338 kcal
Energifordeling
Energifordeling
Næringsindhold pr. 100g
Fiber:
-
0,3 g
Protein:
5,2 %
4,4 g
Kulhydrat:
32,5 %
27 g
Fedt:
62,3 %
23,8 g
Mere inspiration
Lækker klassisk italiensk dessert - serveret i portionsglas.