Chokolademousse - uden fløde

2 timer 15 min
Chokolademousse - uden fløde

En chokolademousse uden fløde – den er i stedet lavet med cremefraiche, hvilket gør den let syrlig. Lækker chokolademousse med masser af mørk chokolade og serveret med friske bær.

Ingredienser

400 g Mørk chokolade
100 g Smør
1 Æggeblomme
½ liter Creme fraiche
Æggehvide (ca. 100 g)
½ dl Sukker (ca. 50 g)

Pynt

Citronmelisseblade
Friske bær

Sådan gør du

  • Smelt chokoladen over vandbad, rør smør i, når chokoladen er smeltet. Rør æggeblommer i, herefter tilsættes cremefraiche. Pisk æggehviderne stive med sukker, vend den afkølede chokolademasse i de stiftpiskede æggehvider.
  • Anret chokolademoussen i 10 glas og stil dem tildækkede i køleskabet i ca. 2 timer. Pynt med citronmelisse og bær.

Tip

  • Uden for bærsæsonen kan du servere frisk frugt til chokolademoussen, fx moden mango.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

16477 kJ / 3938 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1414 kJ / 338 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,3 g
Protein: 5,2 % 4,4 g
Kulhydrat: 32,5 % 27 g
Fedt: 62,3 % 23,8 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/chokolademousse---uden-flode/