Chorizo og æg på toast

30 min
Chorizo og æg på toast

Spejlæg på en anden måde i denne åbne toast - med chorizo og smeltet mozzarella.

Ingredienser

75 g Renset rucolasalat
1 Gul peberfrugt i korte tynde strimler (ca. 125 g)
½ tsk Havsalt
Friskkværnet peber
4 skiver Landbrød - hårdtristet (ca. 175 g)
50 g Rødløgsmarmelade
75 g Chorizopølse i skiver
10 g Smør
4 Æg
¼ tsk Groft salt
140 g Revet mozzarellaost

Pynt

Friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Bland rucola og peberfrugt sammen. Drys med salt og fordel salaten på 4 tallerkener.
  • Smør brødskiverne med løgmarmeladen og fordel dem på tallerkenerne.
  • Kom chorizo i en kold pande og skru op til kraftig varme. Steg chorizoen ved kraftig varme i ca. 2 min., og under omrøring, steg det ved jævn varme i yderligere ca. 2 min. - til det er sprødt. Tag det af panden. Lad smørret gyldne i panden ved jævn varme. Slå æggene ud og steg dem i ca. 4 min. Fordel æggene på de ristede brød, drys herpå chorizo. Kom osten i panden og lad det smelte ved jævn varme og under omrøring. Fordel den smeltede ost over de 4 toast, drys med peber og server.

Du bestemmer selv om du vil have ægget spejlet på begge sider.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6376 kJ / 1524 kcal

Næringsindhold pr. 100g

740 kJ / 177 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 24,7 % 10,8 g
Kulhydrat: 34,5 % 15 g
Fedt: 40,8 % 8,1 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/chorizo-og-ag-pa-toast/