Sød og krydret chutney - perfekt som tilbehør til ostebordet.
Sådan gør du
Rens svampene, pil løg og hvidløg. Skær det hele i rustikke stykker. Lad olien blive varm i en sauterpande og sauter svampe og løg ved jævn varme i ca. 4 min.Tilsæt timian, sukker og eddike og lad det koge ved svag varme i ca. 1 min. Tilsæt brombær og kog i yderligere ca. 2 min. - eller til brombærrene har afgivet lidt saft - de må ikke koge ud. Tilsæt salt og smag til. Lad chutneyen afkøle tildækket i køleskabet.
Anret ost og chutney på tallerkener.
Tips
Chutneyen kan indgå som tilbehør på et ostebord - den smager godt til de fleste oste.
Chutneyen kan opbevares tildækket i køleskabet i 4-5 dage.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
3239 kJ / 774 kcal
Næringsindhold pr. 100g
703 kJ / 168 kcal
Energifordeling
Energifordeling
Næringsindhold pr. 100g
Fiber:
-
1,8 g
Protein:
15,9 %
6,6 g
Kulhydrat:
28,6 %
11,8 g
Fedt:
55,5 %
10,5 g
Ingredienser
Blandede svampe, fx kantarel, kejserhatte og bøgehatte