Chutney på svampe, brombær og timian

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

45 min

Sød og krydret chutney - perfekt som tilbehør til ostebordet.

Ingredienser

Antal portioner

  • 125 g blandede svampe, fx kantarel, kejserhatte og bøgehatte
  • 2 små skalotteløg (ca. 50 g)
  • 1 lille fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk friske timianblade
  • 3 spsk sukker
  • 1 tsk mørk balsamicoeddike
  • 125 g brombær
  • ¼ tsk groft salt

Pynt

  • 1 kvist frisk timian

Hertil

Sådan gør du

Sådan gør du

Rens svampene, pil løg og hvidløg. Skær det hele i rustikke stykker. Lad olien blive varm i en sauterpande og sauter svampe og løg ved jævn varme i ca. 4 min.Tilsæt timian, sukker og eddike og lad det koge ved svag varme i ca. 1 min. Tilsæt brombær og kog i yderligere ca. 2 min. - eller til brombærrene har afgivet lidt saft - de må ikke koge ud. Tilsæt salt og smag til. Lad chutneyen afkøle tildækket i køleskabet.

Anret ost og chutney på tallerkener.

Tips

Chutneyen kan indgå som tilbehør på et ostebord - den smager godt til de fleste oste.

Chutneyen kan opbevares tildækket i køleskabet i 4-5 dage.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 3180 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,4 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 27 %
  • Fedt: 56 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: