Chutney på svampe, brombær og timian
45 min

Chutney på svampe, brombær og timian

Sød og krydret chutney - perfekt som tilbehør til ostebordet.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Chutney på svampe, brombær og timian

Sød og krydret chutney - perfekt som tilbehør til ostebordet.

Antal portioner
  • 125 g blandede svampe, fx kantarel, kejserhatte og bøgehatte
  • 2 små skalotteløg (ca. 50 g)
  • 1 lille fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk friske timianblade
  • 3 spsk sukker
  • 1 tsk mørk balsamicoeddike
  • 125 g brombær
  • ¼ tsk groft salt

Pynt

  • 1 kvist frisk timian

Hertil

Fremgangsmåde:

Rens svampene, pil løg og hvidløg. Skær det hele i rustikke stykker. Lad olien blive varm i en sauterpande og sauter svampe og løg ved jævn varme i ca. 4 min.Tilsæt timian, sukker og eddike og lad det koge ved svag varme i ca. 1 min. Tilsæt brombær og kog i yderligere ca. 2 min. - eller til brombærrene har afgivet lidt saft - de må ikke koge ud. Tilsæt salt og smag til. Lad chutneyen afkøle tildækket i køleskabet.

Anret ost og chutney på tallerkener.

Tips

Chutneyen kan indgå som tilbehør på et ostebord - den smager godt til de fleste oste.

Chutneyen kan opbevares tildækket i køleskabet i 4-5 dage.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 3180 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,4 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 27 %
  • Fedt: 56 %
Print