Citron- og marengstærte

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(17 vurderinger)

1 timer

Fantastisk god marengs med syrlig smag af citron i cremen.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

14 stykker pr. kage

Antal portioner

Marengs

  • 5 æggehvider
  • 200 g sukker (ca. 2½ dl)

Bund

  • 100 g blødt smør
  • 125 g sukker (ca. 1½ dl)
  • 5 æggeblommer
  • 4 spsk mælk
  • 125 g hvedemel (ca. 2 dl)
  • 2 tsk bagepulver
  • 50 g mandelsplitter

Fyld

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Marengs

Pisk æggehviderne og halvdelen af sukkeret til et fast skum. Pisk resten af sukkeret i.

Bund

Pisk smør og sukker luftigt. Pisk æggeblommerne i en ad gangen. Rør mælken i. Bland mel og bagepulver og vend det i æggeblandingen.

Bred dejen ud i en bradepande (ca. 30 x 40 cm) beklædt med bagepapir. Smør marengs på toppen. Strø mandelsplitterne over og bag kagen nederst i ovnen. Lad kagen køle af på en bagerist. Skær kagen igennem på midten.

Fyld

Pisk fløden til et let flødeskum. Rør lemon curd blød med lidt af flødeskummet. Vend det forsigtigt i resten af flødeskummet. Læg de to stykker kage sammen om citronflødeskummet og server straks.

Tip

Du kan evt. lave dit eget citronsmør - se link.

Bagetid

Ca. 40 min. ved 150°.

Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 16340 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,7 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 29 %
  • Fedt: 65 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag