Citronmousse dessert
7 timer 30 min
•
Arbejdstid: 1 time
&format=webp)
Imponerende dessert, der ikke er så svær at lave, som den ser ud til. Her er opskriften på en let og luftig citronmousse med en smuk gul glaze - serveret på sprød og knasende pistaciebund.

Ingredienser
10 stk
Citronmousse
6 blade Husblas | |
---|---|
5 Æg | |
50 g Sukker | |
2 tsk Citronskal (usprøjtet) | |
¾ dl Friskpresset citronsaft | |
2¾ dl Piskefløde | |
2¾ dl Skyr naturel |
Glaze
4 blade Husblas | |
---|---|
200 g Sukker | |
1¾ dl Mælk | |
40 g Glukosesirup | |
200 g Hvid chokolade | |
Gul pastafarve |
100 g Usaltede pistacienødder |
---|
Pistacietuilles
100 g Blødt smør | |
---|---|
100 g Sukker | |
100 g Hvedemel | |
3 Æggehvider (ca. 1 dl) | |
100 g Blendede usaltede pistacienødder |
Pynt
Skovsyre |
---|
Sådan gør du
Citronmousse
Glaze
Pistacietuilles
Bedømmelse
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
27340 kJ / 6534 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1266 kJ / 303 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,1 g |
Protein: | 10,1 % | 7,5 g |
Kulhydrat: | 38,9 % | 29 g |
Fedt: | 51 % | 17,4 g |
Relateret video
Sådan bruger du husblas
Sådan håndterer du husblas, når du skal lave fromage, cheesecake eller andet, hvor der er brugt fløde.