Citronmousse dessert
7 timer 30 min
•
Arbejdstid: 1 time
•
Imponerende dessert, der ikke er så svær at lave, som den ser ud til. Her er opskriften på en let og luftig citronmousse med en smuk gul glaze - serveret på sprød og knasende pistaciebund.
Ingredienser
Citronmousse
|
6 blade
Husblas
|
|
|---|---|
|
5
Æg
|
|
|
50 g
Sukker
|
|
|
2 tsk
Citronskal (usprøjtet)
|
|
|
¾ dl
Friskpresset citronsaft
|
|
|
2¾ dl
Piskefløde
|
|
|
2¾ dl
Skyr naturel
|
Glaze
|
4 blade
Husblas
|
|
|---|---|
|
200 g
Sukker
|
|
|
1¾ dl
Mælk
|
|
|
40 g
Glukosesirup
|
|
|
200 g
Hvid chokolade
|
|
|
Gul pastafarve
|
|
100 g
Usaltede pistacienødder
|
|---|
Pistacietuilles
|
100 g
Blødt smør
|
|
|---|---|
|
100 g
Sukker
|
|
|
100 g
Hvedemel
|
|
|
3
Æggehvider (ca. 1 dl)
|
|
|
100 g
Blendede usaltede pistacienødder
|
Pynt
|
Skovsyre
|
|---|
Sådan gør du
Citronmousse
Glaze
Pistacietuilles
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1264 kJ / 302 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,1 g |
| Protein: | 7,5 g |
| Fedt: | 17,4 g |
| Kulhydrat: | 29 g |
Relateret video
Sådan bruger du husblas
Sådan håndterer du husblas, når du skal lave fromage, cheesecake eller andet, hvor der er brugt fløde.