Citronsauce

15 min
Citronsauce

En nem opskrift på hjemmelavet citronsauce. Det er helt enkelt en mælkesauce tilsat citronsaft. Saucen smager dejligt til fx grøntsager og fisk.

Ingredienser

2½ spsk Hvedemel
¼ liter Mælk
¼ liter Grøntsagsbouillon
25 g Smør
2 spsk Friskpresset citronsaft
½ tsk Groft salt
Evt. finthakket frisk timian

Sådan gør du

  • Rør mel og 2½ spsk af mælken sammen i en lille, tykbundet gryde.
  • Rør resten af mælken i sammen med bouillonen.
  • Tilsæt smør og bring saucen i kog under omrøring. Kog saucen ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 5 min.
  • Tilsæt citronsaft, salt og evt. timian. Smag til.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

1561 kJ / 373 kcal

Næringsindhold pr. 100g

269 kJ / 64 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,1 g
Protein: 13,1 % 2,1 g
Kulhydrat: 34,1 % 5,4 g
Fedt: 52,8 % 3,8 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/citronsauce/