Citronsauce

Citronsauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

15 min

En nem opskrift på hjemmelavet citronsauce. Det er helt enkelt en mælkesauce tilsat citronsaft. Saucen smager dejligt til fx grøntsager og fisk.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

 

 

Køb ingredienserne via Click&Cook®

Ingredienser

ca. ½ liter

Antal portioner

  • 2½ spsk hvedemel
  • ¼ liter letmælk
  • ¼ liter grøntsagsbouillon
  • 25 g smør
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • ½ tsk groft salt
  • evt. finthakket frisk timian

 

 

Køb ingredienserne via Click&Cook®

Sådan gør du

Sådan gør du

  1. Rør mel og 2½ spsk af mælken sammen i en lille, tykbundet gryde.
  2. Rør resten af mælken i sammen med bouillonen.
  3. Tilsæt smør og bring saucen i kog under omrøring. Kog saucen ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 5 min.
  4. Tilsæt citronsaft, salt og evt. timian. Smag til.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 1681 kJ / 402 kcal
  • Energifordeling:
  • Fiber: 0,8 g
  • Protein: 11,5 %
  • Kulhydrat: 33,5 %
  • Fedt: 55 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag