Citronsauce

Citronsauce

15 min
En nem opskrift på hjemmelavet citronsauce. Det er helt enkelt en mælkesauce tilsat citronsaft. Saucen smager dejligt til fx grøntsager og fisk.

Sådan gør du

  • Rør mel og 2½ spsk af mælken sammen i en lille, tykbundet gryde.
  • Rør resten af mælken i sammen med bouillonen.
  • Tilsæt smør og bring saucen i kog under omrøring. Kog saucen ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 5 min.
  • Tilsæt citronsaft, salt og evt. timian. Smag til.
Mere inspiration

Her en nem pg velsmagende opskrift på brun sovs - selv uden bouillon at starte med...

Citronsauce
15 min
Citronsauce
(13)
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

1677 kJ / 401 kcal

Næringsindhold pr. 100g

289 kJ / 69 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,1 g
Protein: 12,1 % 2,1 g
Kulhydrat: 32,1 % 5,4 g
Fedt: 55,8 % 4,4 g

Ingredienser

Hvedemel
2½ spsk
Letmælk
¼ liter
Grøntsagsbouillon
¼ liter
Smør
25 g
Friskpresset citronsaft
2 spsk
Groft salt
½ tsk
Evt. finthakket frisk timian