Citronsauce

Citronsauce

15 min
En nem opskrift på hjemmelavet citronsauce. Det er helt enkelt en mælkesauce tilsat citronsaft. Saucen smager dejligt til fx grøntsager og fisk.

Sådan gør du

  • Rør mel og 2½ spsk af mælken sammen i en lille, tykbundet gryde.
  • Rør resten af mælken i sammen med bouillonen.
  • Tilsæt smør og bring saucen i kog under omrøring. Kog saucen ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 5 min.
  • Tilsæt citronsaft, salt og evt. timian. Smag til.
Energiindhold for hele retten:

1594 kJ / 381 kcal

Næringsindhold pr. 100g

275 kJ / 66 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,1 g
Protein: 12,8 % 2,1 g
Kulhydrat: 33,2 % 5,4 g
Fedt: 54 % 4 g
Mere inspiration

Her en nem pg velsmagende opskrift på brun sovs - selv uden bouillon at starte med...

Citronsauce
15 min
Citronsauce
(14)

Ingredienser

2½ spsk Hvedemel
¼ liter Mælk
¼ liter Grøntsagsbouillon
25 g Smør
2 spsk Friskpresset citronsaft
½ tsk Groft salt
Evt. finthakket frisk timian