Citrontærte

1 time
Fryseegnet
Citrontærte

Vores citrontærte er en lækker og frisksmagende tærte. Denne hjemmelavede citrontærte er uden marengs, med en sprød mørdejsbund og en skøn syrlig citroncreme. Server citrontærten med letpisket flødeskum - som dessert eller tilbehør til en kop kaffe eller te.

Ingredienser

Citrontærte - bund

175 g Hvedemel
2 spsk Sukker
100 g Koldt smør
1 spsk Vand
10 g Smør - til formen

Citroncreme

5 spsk Friskpresset citronsaft
1 tsk Majsstivelse, fx maizena
3 Æg
150 g Sukker (ca. 1¾ dl)
100 g Blødt smør i mindre stykker

Tilbehør

2½ dl Piskefløde - pisket til let skum
Evt. citronmelisseblade - til pynt

Sådan gør du

Citrontærte - bund

  • Bland mel og sukker i en skål. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen. Saml hurtigt dejen med vand.
  • Tryk dejen ud i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Lad dejen gå 3-4 cm op ad formens side.
  • Stil den tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Forbag bunden midt i ovnen i 12-15 min. ved 200° - traditionel ovn.
  • Tag tærtebunden ud og skru temperaturen op til 225° - traditionel ovn.

Citroncreme

  • Rør citronsaft og majsstivelse sammen i en skål (som tåler varme – gerne metal eller glas). Rør æg og sukker i.
  • Sæt skålen over vandbad og varm blandingen op ved jævn varme og under konstant piskning, til cremen begynder at tykne. Hold godt øje med den - cremen skal piskes tyk og fyldig, men må ikke få for meget varme, for så skiller den. Tag skålen af varmen.
  • Pisk straks smørklatterne i en efter en – tilsæt først en ny smørklat, når den forrige er pisket ind i cremen.
  • Hæld citroncremen i den forbagte bund. Bag tærten færdig midt i ovnen i ca. 10 min. ved 225°- traditionel ovn.
  • Når citrontærten er let gylden på overfladen, er den bagt færdig, selvom cremen stadig er meget blød.
  • Lad tærten køle af i formen, på en bagerist. Tag først citrontærten ud af formen, når den er kølet helt af. Pynt med citronmelisse og server med letpisket flødeskum.

Tærten kan fryses.

Relateret video Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum. 

https://www.arla.dk/opskrifter/citrontarte/