Citrontærte
1 timer

Citrontærte

Frisk og enkel kage, der kan serveres både som dessert og som tilbehør til kaffe eller te.
Fryseegnet
Bedømmelse (61 vurderinger)

Min bedømmelse:

Citrontærte

Frisk og enkel kage, der kan serveres både som dessert og som tilbehør til kaffe eller te.

Antal portioner

Dej

  • 125 g hvedemel (ca. 2 ¼ dl)
  • 1 spsk sukker
  • 75 g koldt smør
  • ½ spsk vand

Citroncreme

  • 5 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 tsk majsstivelse, fx maizena
  • 3 æg
  • 150 g sukker (ca. 1¾ dl)
  • 100 g blødt smør i mindre stykker

Pynt

  • friske citronmelisseblade

Tilbehør

Fremgangsmåde:

Dej

Bland mel og sukker i en skål. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen, til den ligner revet ost. Tilsæt vand og saml hurtigt dejen. Tryk den ud i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Lad dejen gå halvt op ad formens side. Stil den tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Forbag bunden midt i ovnen.

Citroncreme

Rør citronsaft og majsstivelse sammen i en skål (som tåler varme). Rør æg og sukker i. Sæt skålen over vandbad og varm blandingen op ved jævn varme, og under konstant piskning, til cremen bliver tyk og fyldig - og skålen lyder hul. Tag skålen af varmen. Pisk straks smørklatterne i en efter en - tilsæt først en ny smørklat når den forrige er pisket ind i cremen.

Hæld citroncremen i den forbagte bund. Bag tærten færdig midt i ovnen (Obs! ved 225°). Når citrontærten er let gylden på overfladen, er den bagt færdig, selvom cremen stadig er meget blød. Lad tærten køle af, i formen, på en bagerist. Tag først citrontærten ud af formen når den er kølet helt af.

Forbagning

Ca. 12 min. ved 200°.

Bagning

Ca. 10 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 13540 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 4,6 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 57 %
Print