Citrontærte

Citrontærte

1 time
Fryseegnet
Citrontærte - er en meget frisk og lækker tærte. Denne hjemmelavede citrontærte er uden marengs og med en sprød mørdejsbund og syrlig citroncreme. Server citrontærten som en syrlig dessert med letpisket flødeskum - som en frisk dessert eller tilbehør til en kop kaffe eller te. Der er noget helt specielt lækkert med sådan en sprød og frisk citrontærte med en blød og cremet flødeskum til ... Uhm...

Sådan gør du

Forbagning:

12-15 min. ved 200° - traditionel ovn.

Bagning:

Ca. 10 min. ved 225°- traditionel ovn.

Citrontærte - bund
  • Bland mel og sukker i en skål. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen. Saml hurtigt dejen med vand.
  • Tryk dejen ud i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Lad dejen gå halvt op ad formens side.
  • Stil den tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Forbag bunden midt i ovnen.
Citroncreme
  • Rør citronsaft og majsstivelse sammen i en skål (som tåler varme – gerne metal eller glas). Rør æg og sukker i.
  • Sæt skålen over vandbad og varm blandingen op ved jævn varme og under konstant piskning, til cremen bliver tyk og fyldig – og skålen lyder hul. Tag skålen af varmen.
  • Pisk straks smørklatterne i en efter en – tilsæt først en ny smørklat, når den forrige er pisket ind i cremen.
  • Hæld citroncremen i den forbagte bund. Bag tærten færdig midt i ovnen (Obs! ved 225°).
  • Når citrontærten er let gylden på overfladen, er den bagt færdig, selvom cremen stadig er meget blød.
  • Lad tærten køle af i formen, på en bagerist. Tag først citrontærten ud af formen, når den er kølet helt af. Pynt med citronmelisse og server med letpisket flødeskum.

Tærten kan fryses.

Energiindhold for hele retten:

16307 kJ / 3897 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1556 kJ / 372 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 4,2 % 3,9 g
Kulhydrat: 33,1 % 30,3 g
Fedt: 62,7 % 26,4 g
Mere inspiration

Samme familie - og alligdvel anderledes citrontærter

Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum. 

Ingredienser

Citrontærte - bund
175 g Hvedemel
2 spsk Sukker
100 g Koldt smør
1 spsk Vand
Citroncreme
5 spsk Friskpresset citronsaft
1 tsk Majsstivelse, fx maizena
3 Æg
150 g Sukker (ca. 1¾ dl)
100 g Blødt smør i mindre stykker
Pynt
Citronmelisseblade
Tilbehør
2½ dl Piskefløde - pisket til let skum