Citrontærte
1 time
Fryseegnet
•
&format=webp)
Vores citrontærte er en lækker og frisksmagende tærte. Denne hjemmelavede citrontærte er uden marengs, med en sprød mørdejsbund og en skøn syrlig citroncreme. Server citrontærten med letpisket flødeskum - som dessert eller tilbehør til en kop kaffe eller te.
Ingredienser
Citrontærte - bund
175 g
Hvedemel
|
|
---|---|
2 spsk
Sukker
|
|
100 g
Koldt smør
|
|
1 spsk
Vand
|
|
10 g
Smør - til formen
|
Citroncreme
5 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
---|---|
1 tsk
Majsstivelse, fx maizena
|
|
3
Æg
|
|
150 g
Sukker (ca. 1¾ dl)
|
|
100 g
Blødt smør i mindre stykker
|
Tilbehør
2½ dl
Piskefløde - pisket til let skum
|
|
---|---|
Evt. citronmelisseblade - til pynt
|
Sådan gør du
Citrontærte - bund
Citroncreme
Tærten kan fryses.
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.
