Appelsinsalat

Appelsinsalat

25 min
Appelsinsalat er er en skøn vitaminbombe, som er særlig lækker om vinteren, når appelsinerne er på toppen. Appelsinsalaten er smuk og en fryd for øjet med sine kraftige, klare farver. Server appelsinsalaten som tilbehør til stegt andebryst, til koteletter, kyllingefileter eller lige, hvad du har lyst til. Eller top op med smuldret salatost for at få en lidt mere fyldig salat, som passer godt i det grønne køkken, fx sammen med plantedeller.
https://www.arla.dk/opskrifter/appelsinsalat/

Sådan gør du

Dressing
  • Pisk alle ingredienserne sammen i en lille skål.
Appelsinsalat
  • Kom løgene i en skål, hæld kogende vand over og lad løgene trække i ca. 3 min.
  • Hæld vandet fra og bland løgene med dressingen. Lad løgene trække i mindst 5 min. - løgene får en flot rødlilla farve, når de trækker i den syrlige dressing
  • Skyl og tør grønkålsbladene godt. Fjern grove ribber og stilke.
  • Hak grønkålen fint i en foodprocessor eller hurtighakker. Fordel den hakkede grønkål på et fad.
  • Skær skal og hinder af appelsinerne - følg frugtens form og skær frugterne i tynde skiver (gem saften til dressingen). Anret appelsinskiverne på grønkålen.
  • Fordel rødløg på salaten og pynt med hakkede mandler.
  • Hæld dressingen over og server straks.

Det smager også dejligt med et drys af smuldret salatost på appelsinsalaten. Du kan skifte rødløgene ud med granatæblekerner. Dem skal du ikke komme i dressingen.

Du kan gøre alle elementerne til salaten klar, men det er bedst at samle appelsinsalaten lige inden serveringen.

Energiindhold for hele retten:

3526 kJ / 843 kcal

Næringsindhold pr. 100g

441 kJ / 105 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,2 g
Protein: 10,6 % 2,8 g
Kulhydrat: 31,2 % 8,1 g
Fedt: 58,2 % 6,9 g
Mere inspiration

Endnu en af vinterens dejlige salater med nogle af de samme ingredienser. Men her spiller grønkålen hovedrollen.

Grønkålssalat
60+ min
Grønkålssalat
(39)
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Dressing
2 spsk Olivenolie
½ spsk Hvidvinseddike
1 spsk Friskpresset appelsinsaft
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Appelsinsalat
1 Lille rødløg i halve skiver (ca. 50 g)
Kogende vand
150 g Grønkålsblade
4 Appelsiner (ca. 900 g)
50 g Grofthakkede saltede mandler