Citrussalat med ingefærdressing

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(4 vurderinger)

45 min

Citrussalat er noget af det skønneste om vinteren - prøv denne mættende variant med quinoa, pastinak og en frisk ingefærdressing til.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Ingefærdressing

  • 200 g lys quinoa (ca. 2½ dl)
  • ½ liter vand
  • ½ tsk groft salt
  • 15 g smør
  • 600 g pastinakker i tern
  • 1 tsk groft salt

Citrussalat

  • 3 appelsiner (ca. 800 g)
  • 1 gul grapefrugt (ca. 350 g)
  • 1 rød grapefrugt (ca. 350 g)
  • 50 g skyllet rucolasalat
  • 1 finthakket rødløg (ca. 75 g)
  • 50 g granatæblekerner
  • 50 g grofthakkede, salte mandler

Tilbehør

  • 240 g ristet landbrød

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Ingefærdressing

Vend cremefraiche sammen med ingefær og salt. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Skyl quinoaen og kom den i kogende vand tilsat salt. Kog quinoaen i ca. 10 min. ved svag varme og under tætsluttende låg. Hæld quinoaen i en sigte og lad frøene køle af.

Lad imens smørret blive gyldent i en sauterpande. Steg pastinakternene ved kraftig varme og under omrøring i ca. 6 min. til de er møre og har taget farve. Fjern panden fra varmen, drys med salt og hold dem lune.

Citrussalat

Skær skal og hinder af citrusfrugterne - følg frugtens form. Skær frugterne i tynde skiver. Læg quinoa, pastinak og rucola på et fad - bland det let sammen. Anret citrusfrugterne ovenpå og fordel løg, granatæblekerner og mandler øverst. Server citrussalaten med ingefærdressing og ristet landbrød.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 12000 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 68,6 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 58 %
  • Fedt: 30 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag