Clafoutis
1 time 30 min
•
Arbejdstid: 30 min
•
&format=webp)
Fra det franske køkken....en saftig kage fyldt med lækre bær. En opskrift fra Mads Schytte, gastromand.dk til Arla Karolines Køkken®.
Ingredienser
Clafoutis
½ kg
Friske bær - kirsebær, hindbær, blåbær - eller en blanding
|
|
---|---|
100 g
Hvedemel
|
|
½ liter
Mælk
|
|
100 g
Sukker
|
|
4
Æg
|
|
2
Æggeblommer
|
|
2 spsk
Cognac eller rom
|
|
Flormelis
|
Sådan gør du
Clafoutis
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan variere din clafoutis ved også at tilsætte amarena kirsebær, men sørg for at der ikke er for meget væde i bærblandingen.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
6438 kJ / 1539 kcal
Næringsindhold pr. 100g
443 kJ / 106 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,4 g |
Protein: | 16,2 % | 4,2 g |
Fedt: | 20,9 % | 2,5 g |
Kulhydrat: | 60,7 % | 15,8 g |
Alkohol: | 2,2 % |
