Clafoutis

Clafoutis

60+ min
Fra det franske køkken....en saftig kage fyldt med lækre bær. En opskrift fra Mads Schytte, gastromand.dk til Arla Karolines Køkken®.
https://www.arla.dk/opskrifter/clafoutis/

Sådan gør du

Forbagning:

12-15 min. ved 190° - traditionel ovn.

Bagning - med bær:

Ca. 35 min. ved 190° - traditionel ovn.

Clafoutis
  • Tænd ovnen på 190° - traditionel ovn.
  • Hvis du bruger kirsebær skal de udstenes og blandes med de resterende bær. Drys evt. lidt sukker over dem, hvis de er for sure.
  • Rør mel og 1 dl mælk godt sammen og bland nu alle de øvrige ingredienser i bortset fra flormelis.
  • Gør en omhyggelig smurt springform klar – eller kom bagepapir i, hvis ikke du er sikker, på at din form er 100% tæt.
  • Hæld halvdelen af dejen i formen og smid den i ovnen i 12-15 min.
  • Fordel nu dine bær oven på og hæld resten af dejen over og smid den i ovnen igen i 35 minutter. Tag den ud og lad den køle af. Det er muligt, den virker blød, men den skal nok sætte sig.
  • Drys nu med flormelis og server.

Du kan variere din clafoutis ved også at tilsætte amarena kirsebær, men sørg for at der ikke er for meget væde i bærblandingen.

Energiindhold for hele retten:

6434 kJ / 1538 kcal

Næringsindhold pr. 100g

443 kJ / 106 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 16,2 % 4,2 g
Kulhydrat: 60,7 % 15,8 g
Fedt: 20,9 % 2,5 g
Alkohol: 2,2 %

Ingredienser

Clafoutis
½ kg Friske bær - kirsebær, hindbær, blåbær - eller en blanding
100 g Hvedemel
½ liter Mælk
100 g Sukker
4 Æg
2 Æggeblommer
2 spsk Cognac eller rom
Flormelis