Clafoutis

1 time 30 min
Arbejdstid: 30 min
Clafoutis

Fra det franske køkken....en saftig kage fyldt med lækre bær. En opskrift fra Mads Schytte, gastromand.dk til Arla Karolines Køkken®.

Ingredienser

Clafoutis

½ kg Friske bær - kirsebær, hindbær, blåbær - eller en blanding
100 g Hvedemel
½ liter Mælk
100 g Sukker
4 Æg
2 Æggeblommer
2 spsk Cognac eller rom
Flormelis

Sådan gør du

Clafoutis

  • Tænd ovnen på 190° - traditionel ovn.
  • Hvis du bruger kirsebær skal de udstenes og blandes med de resterende bær. Drys evt. lidt sukker over dem, hvis de er for sure.
  • Rør mel og 1 dl mælk godt sammen og bland nu alle de øvrige ingredienser i bortset fra flormelis.
  • Gør en omhyggelig smurt springform klar – eller kom bagepapir i, hvis ikke du er sikker, på at din form er 100% tæt.
  • Hæld halvdelen af dejen i formen og smid den i ovnen i 12-15 min.
  • Fordel nu dine bær oven på og hæld resten af dejen over og smid den i ovnen igen i 35 minutter. Tag den ud og lad den køle af. Det er muligt, den virker blød, men den skal nok sætte sig.
  • Drys nu med flormelis og server.

Du kan variere din clafoutis ved også at tilsætte amarena kirsebær, men sørg for at der ikke er for meget væde i bærblandingen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6438 kJ / 1539 kcal

Næringsindhold pr. 100g

443 kJ / 106 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 16,2 % 4,2 g
Kulhydrat: 60,7 % 15,8 g
Fedt: 20,9 % 2,5 g
Alkohol: 2,2 %

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/clafoutis/