Coleslaw af rødkål, rødbeder og granatæblekerner

30 min
Coleslaw af rødkål, rødbeder og granatæblekerner

Server fx coleslawen som tilbehør til stegte andelår eller en god simregryde med oksebov. Vi har vendt friske korianderblade i coleslawen. Dem kan du evt. skifte ud med basilikumblade, hvis ikke du bryder dig om koriander.

Ingredienser

200 g Fintsnittet rødkål
125 g Rå, skrællede rødbeder i meget tynde strimler
½ tsk Groft salt
¾ spsk Eddike, fx kirsebæreddike eller hindbæreddike
¾ spsk Honning
½ spsk Dijonsennep
½ spsk Fintrevet frisk peberrod
2 spsk Piskefløde
½ spsk Eddike, fx kirsebæreddike eller hindbæreddike
1 spsk Tørrede tranebær
½ spsk Olivenolie
Friskkværnet peber
1-2 æbler i små tern, fx coxorange eller pigeon (ca. 100 g)
75 g Kerner fra granatæble
1 spsk Hakket frisk koriander

Sådan gør du

  • Bland rødkål, rødbeder, salt og eddike i en skål og ælt grøntsagerne godt, så fibrene mørnes let.
  • Hak, i en hurtighakker, honning, sennep, peberrod, fløde, eddike, tranebær, olie og peber til en glat dressing og vend den sammen med rødkål og rødbeder.
  • Vend rødkål og rødbede med æbletern, granatæblekerner og koriander.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

1699 kJ / 406 kcal

Næringsindhold pr. 100g

286 kJ / 68 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,2 g
Protein: 5,6 % 0,9 g
Kulhydrat: 53 % 8,9 g
Fedt: 41,4 % 3,2 g
Relateret video Sådan får du kernerne ud af granatæblet

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt får kernerne ud af et granatæble. 

https://www.arla.dk/opskrifter/coleslaw-af-rodkal-rodbeder-og-granatablekerner/