Coleslaw af rødkål, rødbeder og granatæblekerner

Coleslaw af rødkål, rødbeder og granatæblekerner

30 min
Server fx coleslawen som tilbehør til stegte andelår eller en god simregryde med oksebov. Vi har vendt friske korianderblade i coleslawen. Dem kan du evt. skifte ud med basilikumblade, hvis ikke du bryder dig om koriander.

Sådan gør du

  • Bland rødkål, rødbeder, salt og eddike i en skål og ælt grøntsagerne godt, så fibrene mørnes let.
  • Hak, i en hurtighakker, honning, sennep, peberrod, fløde, eddike, tranebær, olie og peber til en glat dressing og vend den sammen med rødkål og rødbeder.
  • Vend rødkål og rødbede med æbletern, granatæblekerner og koriander.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

1646 kJ / 393 kcal

Næringsindhold pr. 100g

279 kJ / 66 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 4,5 g
Protein: 6,5 % 1,1 g
Kulhydrat: 47,2 % 7,7 g
Fedt: 46,3 % 3,5 g
Relateret video
Sådan får du kernerne ud af granatæblet

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt får kernerne ud af et granatæble. 

Ingredienser

Fintsnittet rødkål
200 g
Rå, skrællede rødbeder i meget tynde strimler
125 g
Groft salt
½ tsk
Eddike, fx kirsebæreddike eller hindbæreddike
¾ spsk
Honning
¾ spsk
Dijonsennep
½ spsk
Fintrevet frisk peberrod
½ spsk
2 spsk
Eddike, fx kirsebæreddike eller hindbæreddike
½ spsk
Tørrede tranebær
1 spsk
Olivenolie
½ spsk
Friskkværnet peber
1-2 æbler i små tern, fx coxorange eller pigeon (ca. 100 g)
Kerner fra granatæble
75 g
Hakket frisk koriander
1 spsk