Cookies med hvid chokolade, lakrids og tranebær

45 min
Fryseegnet
Cookies med hvid chokolade, lakrids og tranebær

Cookies er nemme at bage og smager vidunderligt lige fra ovnen - specielt disse med kombinationen af lakrids, tranebær og hvid chokolade!

Ingredienser

100 g Sukker (ca. 1¼ dl)
75 g Blødt smør
½ tsk Groft salt
50 g Brun farin (ca. ¾ dl)
1 Æg
150 g Hvedemel (ca. 2½ dl)
1½ spsk Knust rålakrids
1 tsk Bagepulver
100 g Hakket hvid chokolade
50 g Hakkede, tørrede tranebær (ca. 1)

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 15 min. ved 160° - varmluft.

Cookies

  • Rør sukker, smør og salt godt sammen.
  • Rør farin og æg i.
  • Bland hvedemel, lakridspulver og bagepulver og vend det i smørblandingen. Tilsæt chokolade og tranebær.
  • Del dejen i 16 stykker og form dem til kugler. Sæt kuglerne på 2 plader med bagepapir - tryk dem let flade. Kagerne flyder en del ud, så sørg for at der er god plads imellem dem.
  • Bag kagerne til de er gyldne, men bløde i midten.
  • Lad dem afkøle på en rist - brug en paletkniv til at flytte dem over på risten.

Du kan fryse dejen, efter du har formet den til kugler. Lad dejkuglerne tø ca. ½ time, inden du bager de 16 cookies.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10009 kJ / 2392 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1677 kJ / 401 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 4,5 % 4,4 g
Kulhydrat: 55,4 % 54,7 g
Fedt: 40,1 % 18,2 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/cookies-med-hvid-chokolade-lakrids-og-tranebar/