Cremet chokoladetærte med friske bær

Cremet chokoladetærte med friske bær

60+ min
Søde og syrlige bær på cremet chokolade, en sprød bund af marzerinkage, knasende nødder og endnu mere chokolade, gør denne lidt besværlige kage værd at arbejde for...

Sådan gør du

Tærtebund
  • Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Tilsæt flormelis, æggeblomme og hasselnødder og saml dejen løst. Tryk den smuldrede dej ud i en tærteform med løs bund (ca. 21 cm i diameter). Tryk den godt op ad kanten. Stil tærtebunden tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Prik bunden med en gaffel og forbag tærtebunden midt i ovnen.
Mazarinfyld
  • Pisk imens smør, sukker og marcipan luftig med en håndmixer. Tilsæt æg og mel, og pisk det godt. Fordel mazarindejen i den forbagte tærtebund og bag den færdig midt i ovnen.
  • Drys chokoladen på den varme bund og lad det smelte. Fordel det over hele bunden og lad kagen køle af, i formen, på en bagerist i ca. ½ time.
Matilde chokoladecreme
  • Bring kakaomælken i kog i en tykbundet gryde. Pisk æggeblommer og majsstivelse sammen med en håndmixer i ca. 2 min. Tilsæt den kogende kakaomælk under piskning, kom blandingen tilbage i gryden og bring det i kog under omrøring i ca. 10 sek. Stil chokoladecremen tildækket i køleskabet til den er helt koldt. Fordel cremen på chokoladetærten.
  • Fordel de blandede bær på tærten, pynt med flormelis og citronmelisse og server.
Forbagning
  • Ca. 10 min. ved 200° - traditionel ovn.
Bagning
  • Ca. 20 min. ved 175° - traditionel ovn.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

16779 kJ / 4010 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1164 kJ / 278 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 6,7 % 4,6 g
Kulhydrat: 40,9 % 28 g
Fedt: 52,4 % 16,5 g

Ingredienser

Tærtebund
Koldt smør
100 g
Hvedemel (ca. 2½ dl)
175 g
Flormelis
2 spsk
Æggeblomme
1
Finthakkede hasselnøddekerner
25 g
Mazarinfyld
Smør
100 g
Sukker (ca. 1¼ dl)
100 g
Marcipan
75 g
Æg
2
Hvedemel
4 spsk
Finthakket mørk chokolade (ca. 70% kakao)
50 g
Matilde chokoladecreme
3 dl
Æggeblommer
2
Majsstivelse
4 tsk
Blandede bær
300 g
Pynt
Flormelis
Citronmelisse