Cremet chokoladetærte med friske bær

Cremet chokoladetærte med friske bær

60+ min
Søde og syrlige bær på cremet chokolade, en sprød bund af marzerinkage, knasende nødder og endnu mere chokolade, gør denne lidt besværlige kage værd at arbejde for...

Sådan gør du

Forbagning:

Ca. 10 min. ved 200° - traditionel ovn.

Bagning:

Ca. 20 min. ved 175° - traditionel ovn.

Tærtebund
  • Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Tilsæt flormelis, æggeblomme og hasselnødder og saml dejen løst. Tryk den smuldrede dej ud i en tærteform med løs bund (ca. 21 cm i diameter). Tryk den godt op ad kanten. Stil tærtebunden tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Prik bunden med en gaffel og forbag tærtebunden midt i ovnen.
Mazarinfyld
  • Pisk imens smør, sukker og marcipan luftig med en håndmixer. Tilsæt æg og mel, og pisk det godt. Fordel mazarindejen i den forbagte tærtebund og bag den færdig midt i ovnen.
  • Drys chokoladen på den varme bund og lad det smelte. Fordel det over hele bunden og lad kagen køle af, i formen, på en bagerist i ca. ½ time.
Matilde chokoladecreme
  • Bring kakaomælken i kog i en tykbundet gryde. Pisk æggeblommer og majsstivelse sammen med en håndmixer i ca. 2 min. Tilsæt den kogende kakaomælk under piskning, kom blandingen tilbage i gryden og bring det i kog under omrøring i ca. 10 sek. Stil chokoladecremen tildækket i køleskabet til den er helt koldt. Fordel cremen på chokoladetærten.
  • Fordel de blandede bær på tærten, pynt med flormelis og citronmelisse og server.
Energiindhold for hele retten:

16872 kJ / 4033 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1170 kJ / 280 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 6,7 % 4,6 g
Kulhydrat: 41,1 % 28,3 g
Fedt: 52,2 % 16,5 g

Ingredienser

Tærtebund
100 g Koldt smør
175 g Hvedemel (ca. 2½ dl)
2 spsk Flormelis
1 Æggeblomme
25 g Finthakkede hasselnøddekerner
Mazarinfyld
100 g Smør
100 g Sukker (ca. 1¼ dl)
75 g Marcipan
2 Æg
4 spsk Hvedemel
50 g Finthakket mørk chokolade
Matilde chokoladecreme
3 dl Kakaomælk
2 Æggeblommer
4 tsk Majsstivelse
300 g Blandede bær
Pynt
Flormelis
Citronmelisse