Cremet chokoladetærte med friske bær
60+ min

Cremet chokoladetærte med friske bær

Søde og syrlige bær på cremet chokolade, en sprød bund af marzerinkage, knasende nødder og endnu mere chokolade, gør denne lidt besværlige kage værd at arbejde for...
Bedømmelse (10 vurderinger)

Min bedømmelse:

Cremet chokoladetærte med friske bær

Søde og syrlige bær på cremet chokolade, en sprød bund af marzerinkage, knasende nødder og endnu mere chokolade, gør denne lidt besværlige kage værd at arbejde for...

Antal portioner

Tærtebund

  • 100 g koldt smør
  • 175 g hvedemel (ca. 2½ dl)
  • 2 spsk flormelis
  • 1 æggeblomme
  • 25 g finthakkede hasselnøddekerner

Mazarinfyld

  • 100 g smør
  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • 75 g ren, rå marcipan
  • 2 æg
  • 4 spsk hvedemel
  • 50 g finthakket mørk chokolade (ca. 70% kakao)

Matilde chokoladecreme

  • 300 g blandede bær

Pynt

  • flormelis
  • citronmelisse

Fremgangsmåde:

Tærtebund

Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Tilsæt flormelis, æggeblomme og hasselnødder og saml dejen løst. Tryk den smuldrede dej ud i en tærteform med løs bund (ca. 21 cm i diameter). Tryk den godt op ad kanten. Stil tærtebunden tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Prik bunden med en gaffel og forbag tærtebunden midt i ovnen.

Mazarinfyld

Pisk imens smør, sukker og marcipan luftig med en håndmixer. Tilsæt æg og mel, og pisk det godt. Fordel mazarindejen i den forbagte tærtebund og bag den færdig midt i ovnen.

Drys chokoladen på den varme bund og lad det smelte. Fordel det over hele bunden og lad kagen køle af, i formen, på en bagerist i ca. ½ time.

Matilde chokoladecreme

Bring kakaomælken i kog i en tykbundet gryde. Pisk æggeblommer og majsstivelse sammen med en håndmixer i ca. 2 min. Tilsæt den kogende kakaomælk under piskning, kom blandingen tilbage i gryden og bring det i kog under omrøring i ca. 10 sek. Stil chokoladecremen tildækket i køleskabet til den er helt koldt. Fordel cremen på chokoladetærten.

Fordel de blandede bær på tærten, pynt med flormelis og citronmelisse og server.

Forbagning

Ca. 10 min. ved 200° - traditionel ovn.

Bagning

Ca. 20 min. ved 175° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 17250 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,4 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 51 %
Print