Cremet chokoladetærte med friske bær

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(25 vurderinger)

60+ min

Søde og syrlige bær på cremet chokolade, en sprød bund af marzerinkage, knasende nødder og endnu mere chokolade, gør denne lidt besværlige kage værd at arbejde for...

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Tærtebund

  • 100 g koldt smør
  • 175 g hvedemel (ca. 2½ dl)
  • 2 spsk flormelis
  • 1 æggeblomme
  • 25 g finthakkede hasselnøddekerner

Mazarinfyld

  • 100 g smør
  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • 75 g ren, rå marcipan
  • 2 æg
  • 4 spsk hvedemel
  • 50 g finthakket mørk chokolade (ca. 70% kakao)

Matilde chokoladecreme

  • 300 g blandede bær

Pynt

  • flormelis
  • citronmelisse

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Tærtebund

Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Tilsæt flormelis, æggeblomme og hasselnødder og saml dejen løst. Tryk den smuldrede dej ud i en tærteform med løs bund (ca. 21 cm i diameter). Tryk den godt op ad kanten. Stil tærtebunden tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Prik bunden med en gaffel og forbag tærtebunden midt i ovnen.

Mazarinfyld

Pisk imens smør, sukker og marcipan luftig med en håndmixer. Tilsæt æg og mel, og pisk det godt. Fordel mazarindejen i den forbagte tærtebund og bag den færdig midt i ovnen.

Drys chokoladen på den varme bund og lad det smelte. Fordel det over hele bunden og lad kagen køle af, i formen, på en bagerist i ca. ½ time.

Matilde chokoladecreme

Bring kakaomælken i kog i en tykbundet gryde. Pisk æggeblommer og majsstivelse sammen med en håndmixer i ca. 2 min. Tilsæt den kogende kakaomælk under piskning, kom blandingen tilbage i gryden og bring det i kog under omrøring i ca. 10 sek. Stil chokoladecremen tildækket i køleskabet til den er helt koldt. Fordel cremen på chokoladetærten.

Fordel de blandede bær på tærten, pynt med flormelis og citronmelisse og server.

Forbagning

Ca. 10 min. ved 200° - traditionel ovn.

Bagning

Ca. 20 min. ved 175° - traditionel ovn.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 17250 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,4 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 51 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag