Cremet kaffekage

45 min
Fryseegnet
Cremet kaffekage

Dejlig, bastant kage. Kaffebønnerne giver tyggemodstand og voksensmag.

Ingredienser

150 g Smør
50 g Kakaopulver (ca. 1 dl)
2 Æg
250 g Sukker (ca. 3 dl)
2 spsk Kaffebønner
1 tsk Vaniljesukker
1 dl Stærk kaffe
125 g Hvedemel (ca. 2 dl)

Pynt

½ dl Chokoladekaffebønner

Tilbehør

¼ liter Piskefløde

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 25 min. ved 175°.

  • Smelt smørret og vend kakao heri. Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Knus kaffebønnerne i en morter og vend dem i "æggesnapsen" sammen med vaniljesukker, kakaoblanding, kaffe og mel. Kom bagepapir i bunden af en springform (ca. 22 cm i diameter) og hæld dejen heri. Bag kagen midt i ovnen. Kom chokoladebønner på kagen, mens den stadig er varm. Lad den køle af på en bagerist.
  • Server kagen med iskoldt flødeskum.

Tip

  • Bag kagen ca. 5 min. mindre og få den flydende i midten - brug da pasteuriserede æg.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

16070 kJ / 3841 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1513 kJ / 362 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 4,7 % 4,1 g
Kulhydrat: 39,9 % 35,5 g
Fedt: 55,4 % 22,7 g
Relateret video Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/cremet-kaffekage/