Cremet nudelsuppe med ingefær og sambal oelek

Bedømmelse

(0 vurderinger)

45 min

Cremet, spicy nudelsuppe med eksotiske krydderier. Smager skønt og luner godt.

Ingredienser

Antal portioner
  • 2½ dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8% Madlavningsfløde 8%
  • 1 dåse kokosmælk (ca. 400 ml)
  • 8 dl grøntsagsbouillon
  • 1 spsk thai fishsauce
  • 1½ tsk Sambal oelek
  • 2 tsk fintrevet frisk ingefær
  • 1 stilk citrongræs
  • 2 spsk limeskal (usprøjtet)
  • 2 spsk friskpresset limesaft
  • 1½ tsk groft salt
  • 3 groftrevne gulerødder (ca. 250 g)
  • 1 rød peberfrugt - i tynde, korte strimler (ca. 150 g)
  • 150 g optøede edamamebønner (sojabønne)
  • 100 g bønnespirer
  • 1 rødt æble - i meget små tern, fx Elstar (ca. 100 g)
  • 150 g risnudler

Tilbehør

  • 4 skiver groft brød (ca. 240 g)

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring madlavningsfløde og kokosmælk i kog i en stor tykbundet gryde under piskning. Tilsæt bouillon, fish sauce, sambal oelek, ingefær, citrongræs, limeskal og -saft og salt. Lad suppen koge ved jævn varme og under låg i ca. 15 min.

Fjern citrongræs og tilsæt gulerødder, peberfrugt og edamamebønner. Bring suppen i kog under omrøring. Tilsæt bønnespirer og æbletern, varm suppen igennem og smag til.

Knæk imens nudlerne i mindre stykker og kog dem efter anvisningen på emballagen. Skyl nudlerne i koldt vand, så de ikke klistrer sammen. Fordel nudlerne i 4 skåle og hæld suppen over. Server med groft brød.

Tip

For en mere fyldig suppe kan du tilsætte 400 g kyllingfilet i mundrette bidder. Tilsæt det rå kyllingekød til suppen før grøntsagerne og lad suppen koge i ca. 5 min. Tilsæt herefter resten af ingredienserne.

Sådan håndterer du frisk ingefær

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9210 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,2 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Fedt: 31 %

Print

Kilde: