Cremet nudelsuppe med ingefær og sambal oelek
45 min

Cremet nudelsuppe med ingefær og sambal oelek

Cremet, spicy nudelsuppe med eksotiske krydderier. Smager skønt og luner godt.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Cremet nudelsuppe med ingefær og sambal oelek

Cremet, spicy nudelsuppe med eksotiske krydderier. Smager skønt og luner godt.

Antal portioner
  • 2½ dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8%
  • 1 dåse kokosmælk (ca. 400 ml)
  • 8 dl grøntsagsbouillon
  • 1 spsk thai fishsauce
  • 1½ tsk Sambal oelek
  • 2 tsk fintrevet frisk ingefær
  • 1 stilk citrongræs
  • 2 spsk limeskal (usprøjtet)
  • 2 spsk friskpresset limesaft
  • 1½ tsk groft salt
  • 3 groftrevne gulerødder (ca. 250 g)
  • 1 rød peberfrugt - i tynde, korte strimler (ca. 150 g)
  • 150 g optøede edamamebønner (sojabønne)
  • 100 g bønnespirer
  • 1 rødt æble - i meget små tern, fx Elstar (ca. 100 g)
  • 150 g risnudler

Tilbehør

  • 4 skiver groft brød (ca. 240 g)

Fremgangsmåde:

Bring madlavningsfløde og kokosmælk i kog i en stor tykbundet gryde under piskning. Tilsæt bouillon, fish sauce, sambal oelek, ingefær, citrongræs, limeskal og -saft og salt. Lad suppen koge ved jævn varme og under låg i ca. 15 min.

Fjern citrongræs og tilsæt gulerødder, peberfrugt og edamamebønner. Bring suppen i kog under omrøring. Tilsæt bønnespirer og æbletern, varm suppen igennem og smag til.

Knæk imens nudlerne i mindre stykker og kog dem efter anvisningen på emballagen. Skyl nudlerne i koldt vand, så de ikke klistrer sammen. Fordel nudlerne i 4 skåle og hæld suppen over. Server med groft brød.

Tip

For en mere fyldig suppe kan du tilsætte 400 g kyllingfilet i mundrette bidder. Tilsæt det rå kyllingekød til suppen før grøntsagerne og lad suppen koge i ca. 5 min. Tilsæt herefter resten af ingredienserne.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9210 kJ
  • Energifordeling:
  • Fedt: 31 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Protein: 12 %
  • Fiber: 27,2 g
Print