Crepes suzette

Crepes suzette

1 time
Fryseegnet
Crepes suzette - en klassisk og ikonisk fransk dessert. Crepes suzette er en uimodståelig dessert, hvor pandekager lunes og flamberes i en sød og let syrlig karamelliseret appelsinsauce. I vores version af crepes suzette har vi tilsat citron i appelsinsaucen, hvilket giver en let syrlig smag. Pandekagerne flamberes traditionelt i Grand Marnier (eller cognac), men det er også udbredt ikke at flambere desserten. Server crepes suzette og imponér dine gæster med de luksuriøse flamberede pandekager.
https://www.arla.dk/opskrifter/crepes-suzette/

Sådan gør du

Pandekager
  • Bland hvedemel og citronskal. Pisk fløde og vand i lidt ad gangen, til en klumpfri dej. Pisk æggene i.
  • Smelt smørret i panden og hæld det i dejen.
  • Hæld ½ dl dej i en lille, varm pande (ca. 14 cm i diameter), og bag pandekagerne ved jævn varme - til de er lysebrune på begge sider.
  • Fold pandekagen 2 gange og læg dem på en tallerken. Bag resten af pandekagerne.
Appelsinsauce
  • Smelt smørret i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Tilsæt flormelis, appelsin- og citronsaft og appelsinskal. Skru ned til jævn varme og kog saucen i ca. 5 min. - til den tykner.
  • Kom pandekagerne i panden og varm dem i saucen ca. 3 min. - saucen skal stadig koge let).
Flambering
  • Hæld likør ved og sæt ild til saucen (Obs. emhætten må ikke være tændt - og læg et låg klar, hvis flammerne bliver for voldsomme).
  • Lad appelsinsaucen simre videre i ca. 1 min.
Servering
  • Anret 2 pandekager pr. portion med appelsinsauce og pynt med ristede mandler. Server med vaniljeis.

Mælk eller fløde i pandekagedejen gør pandekagerne bløde og smidige, og er derfor godt at bruge, når pandekagerne skal foldes eller rulles. Vand eller øl i dejen gør pandekager sprøde.

Du kan sagtens lave crepes suzette uden at flambere pandekagerne. Du undlader bare punktet med flambering, og desserten smager stadig fantastisk.

Du kan fryse pandekager og appelsinsauce hver for sig. Adskil pandekagerne fx med papir, så kan du tage det antal op ad gangen du har brug for.

Energiindhold for hele retten:

14298 kJ / 3417 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1272 kJ / 304 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 5,5 % 4,1 g
Kulhydrat: 19,7 % 14,8 g
Fedt: 73 % 25,1 g
Alkohol: 1,8 %
Mere inspiration

Er der noget så skønt som hjemmelavet flødeis til crepes suzette?

Hjemmelavet flødeis
60+ min
Hjemmelavet flødeis
(91)
Relateret video
Hvordan laver man pandekager

Er du vild med pandekager, men i tvivl om, hvordan man laver dem? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole tryller pandekager frem.

Ingredienser

Pandekager - 16 stk.
60 g Hvedemel (ca. 1 dl)
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
2 dl Piskefløde
1 dl Vand
4 Æg
100 g Smør - smeltet
Appelsinsauce
100 g Smør
80 g Flormelis (ca. 1½ dl)
1¼ dl Friskpresset appelsinsaft
½ dl Friskpresset citronsaft
2 tsk Strimlet appelsinskal (usprøjtet)
Flambering
3 spsk Grand marnier
Pynt
50 g Ristede mandelsplitter
Tilbehør
Vaniljeflødeis