Croissanter

Croissanter

60+ min
Prøv at bage dine egne croissanter efter denne opskrift. Det er ikke så svært - blot du er opmærksom på de faldgruber, der er. Det vigtigste, når du laver dine egne croissanter er at holde dejen kold og samtidig ikke rulle den for hårdt ud. På den måde sikrer du de mange sprøde lag...
https://www.arla.dk/opskrifter/croissanter/

Sådan gør du

  • Rør melet sammen med de øvrige ingredienser på en røremaskine - ca. 5 min. Det er vigtigt ikke at røre for længe, da dejen så bliver for varm.
  • Vend smørret i mel og bank det ud til en flad plade, ca 10 x 20 cm. på et meldrysset bord. Sæt det på køl i ca 10 min.
  • Rul imens wienerbrødsdejen ud, på et meldrysset bord, til en firkant på ca. 20 x 45 cm.
  • Læg den kolde smørplade i midten, og luk dejen omkring smørret. Rul igen dejen ud, til 20 x 45 cm. Uden at trykke for hårdt, så smør og dej forbliver adskilt i lag.
  • Fold ⅓ af dejen over midten og gentag med den anden ⅓. Du har nu de første 3 lag i din croissant.
  • Gentag 2 gange. Husk ikke at trykke for hårdt, så smør og dej forbliver adskilt i lag. Stil dejen tildækket på køl i ca. 15 min. mellem hver udrulning. Du har nu 27 lag.
  • Rul nu dejen ud til en firkant på ca. 40 x 60 cm. Og del dejen på den lange led.
  • Skær hver del ud til 4 firkanter. Del hver firkant på skrå, så de hver danner 2 trekanter.
  • Rul croissanterne fra den brede ende. Dejen skal rulles om sig selv mindst 3 gange. Afslut så spidsen vender nedad mod bagepladen.
  • Fordel croissanterne på to bageplader med bagepapir, og lad dem efterhæve tildækket i ca. 45 min.
  • Pensl med æg og bag dem midt i ovnen ca. 18 min ved 200° - varmluft.

Hvis der under rulningen er luftbobler i dejen, så prik hul i dem, så luften kan komme ud. Læg hvedemelet i fryseren mindst 2 timer inden du skal bruge det. Pas på ikke at trække for meget i dejen under udrulning. Du risikerer at trække hul mellem lagene. Prøv at komme remonce og/eller marcipan og/eller chokolade i midten af croissanterne.

Frys dine croissanter når de er færdige med at hæve. Optø croissanterne inden de bages.

Energiindhold for hele retten:

17482 kJ / 4178 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1403 kJ / 335 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 7,5 % 6,2 g
Kulhydrat: 44,7 % 36,9 g
Fedt: 47,8 % 18,1 g
Mere inspiration

Her er opskriften på "søsteren" til croissanten - god fornøjelse!

Pain au chocolat
60+ min
Pain au chocolat
(4)

Ingredienser

450 g Hvedemel, iskoldt
2½ dl Mælk
1 Æg
25 g Gær
2 tsk Sukker
1½ tsk Fint salt
250 g Koldt smør
50 g Hvedemel
100 g Hvedemel til udrulning, iskoldt
1 Sammenpisket æg til pensling