Croque madame

20 min
Croque madame

Croque madame er en fransk klassiks sandwich, og er en variation af croque monsieur (bedre kendt som parisertoast). Der er forskellige varianter af begge sandwich - men forskellen på de to er at croque madame er toppet med et spejlæg. Prøv denne opskrifte på croque madame i en nem og hurtig version, hvor vi har leget lidt med smagen og serverer en let salat til.

Ingredienser

Croque madame

75 g Revet mozzarellaost
½ dl Fraiche
2 tsk Dijonsennep
½ tsk Groft salt
4 skiver Groft brød, fx surdejsbrød
2 skiver Kogt, røget skinke (ca. 100 g)
4 skiver Tomater
5 g Smør
2 Æg

Tilbehør

100 g Skyllet grøn salat
1 tsk Hvidvinseddike

Pynt

Friskkværnet peber

Sådan gør du

Croque madame

  • Rør revet mozzarella, fraiche, sennep og salt sammen. Fordel blandingen på de 4 skiver brød.
  • Læg skinke og tomatskiver på 2 af brødskiverne. Placer de resterende brødskiver ovenpå tomaterne - med osteblandingen øverst.
  • Bag de 2 croque madame midt i ovnen til osteblandingen er smeltet og gylden i ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.
  • Lad imens smørret blive gyldent i en pande. Steg æggene ved jævn varme i ca. 5 min. - spejlæggene kan evt. vendes og steges ca. 1 min. på den anden side.

Ved servering

  • Vend salaten med eddike og fordel salatblandingen på 2 tallerkener. Læg de 2 croque madame ovenpå salaten og placer spejlæg herpå. Drys med peber og server.

Du kan variere din croque madames styrke ved valg af sennep - men der er jo også en mulighed for at give den gas med chili. Enten ved at drysse med chiliflager, eller ved fx at bruge revet tex mex ost i stedet for mozzarella.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4484 kJ / 1072 kcal

Næringsindhold pr. 100g

648 kJ / 155 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 24 % 9,1 g
Kulhydrat: 41,4 % 15,8 g
Fedt: 34,6 % 6,1 g
https://www.arla.dk/opskrifter/croque-madame/