Crumble med linser og æbler
Crumble er en let måde at forvandle årstidens frugt og bær til en lækker dessert. Her er det en æble crumgle, men vil du bruge andre typer frugt uden for æblesæsonen, kan kirsebær, rabarber og blommer være en god erstatning, når de er i sæson. Uanset hvilken type frugt eller bær du vælger til din crumble, som vil der som oftest være et dejligt modspil mellem syre og sød, og mellem blødt og sprødt. Og til at runde det hele af, er der creme fraichen. Crumble er en nem men super lækker dessert.
Ingredienser
Crumble
|
125 g
Hvedemel
|
|
|---|---|
|
50 g
Udblødte tørrede belugalinser
|
|
|
75 g
Finvalsede havregryn
|
|
|
125 g
Sukker
|
|
|
175 g
Koldt smør i tern
|
Fyld
|
5
Røde æbler
|
|
|---|---|
|
2 spsk
Sukker
|
|
|
1 spsk
Stødt kanel
|
Topping
|
2 dl
Creme fraiche
|
|---|
Sådan gør du
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Vil du bruge andre typer frugt uden for æblesæsonen, kan kirsebær, rabarber og blommer være en god erstatning, når de er i sæson.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
921 kJ / 220 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 2,7 g |
| Protein: | 2,7 g |
| Fedt: | 11,8 g |
| Kulhydrat: | 25,8 g |