Dampet laks med kold ingefærsauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(8 vurderinger)

45 min

Frisk ingefær går rigtig godt sammen med den fede laks.

Ingredienser

Antal portioner

Ingefærsauce

Lage

  • ½ porre eller 1 zittauerløg i mindre stykker (ca. 50 g)
  • 50 g skrællet frisk ingefær i skiver
  • 1 citron (usprøjtet) i skiver
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • dildkviste
  • 1 spsk groft salt
  • 4 laksefileter med skind (ca. 600 g)

Pynt

  • frisk dildkvist

Tilbehør

  • 1 kg kogte nye kartofler
  • 300 g dampede sukkerærter
  • 300 g dampede små ærter
  • 1 citron (usprøjtet) i både

Sådan gør du

Sådan gør du

Ingefærsauce

Vend fraiche sammen med citronskal, ingefær, dild og salt. Stil saucen tildækket i køleskabet. Smag til.

Lage

Kom porrer, ingefær, citron, eddike, dild og salt i en stor gryde og hæld 1 liter vand ved. Bring lagen i kog og kog den under låg i ca. 10 min. Kom laksefileterne i lagen og kog dem ved svag varme i ca. 12 min.

Anret laksen på lune tallerkener og server straks sammen med ingefærsauce, nye kogte kartofler, ærter og citron. Pynt med dild.

Hvordan koger man nye kartofler

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10060 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 36,5 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 30 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: