Dampet laks med kold ingefærsauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(8 vurderinger)

45 min

Frisk ingefær går rigtig godt sammen med den fede laks.

Ingredienser

Antal portioner

Ingefærsauce

Lage

  • ½ porre eller 1 zittauerløg i mindre stykker (ca. 50 g)
  • 50 g skrællet frisk ingefær i skiver
  • 1 citron (usprøjtet) i skiver
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • dildkviste
  • 1 spsk groft salt
  • 4 laksefileter med skind (ca. 600 g)

Pynt

  • frisk dildkvist

Tilbehør

  • 1 kg kogte nye kartofler
  • 300 g dampede sukkerærter
  • 300 g dampede små ærter
  • 1 citron (usprøjtet) i både

Sådan gør du

Sådan gør du

Ingefærsauce

Vend fraiche sammen med citronskal, ingefær, dild og salt. Stil saucen tildækket i køleskabet. Smag til.

Lage

Kom porrer, ingefær, citron, eddike, dild og salt i en stor gryde og hæld 1 liter vand ved. Bring lagen i kog og kog den under låg i ca. 10 min. Kom laksefileterne i lagen og kog dem ved svag varme i ca. 12 min.

Anret laksen på lune tallerkener og server straks sammen med ingefærsauce, nye kogte kartofler, ærter og citron. Pynt med dild.

Hvordan koger man nye kartofler

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10060 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 36,5 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 30 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: