Dampet laks med kold ingefærsauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(8 vurderinger)

45 min

Frisk ingefær går rigtig godt sammen med den fede laks.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Ingefærsauce

Lage

  • ½ porre eller 1 zittauerløg i mindre stykker (ca. 50 g)
  • 50 g skrællet frisk ingefær i skiver
  • 1 citron (usprøjtet) i skiver
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • dildkviste
  • 1 spsk groft salt
  • 4 laksefileter med skind (ca. 600 g)

Pynt

  • frisk dildkvist

Tilbehør

  • 1 kg kogte nye kartofler
  • 300 g dampede sukkerærter
  • 300 g dampede små ærter
  • 1 citron (usprøjtet) i både

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Ingefærsauce

Vend fraiche sammen med citronskal, ingefær, dild og salt. Stil saucen tildækket i køleskabet. Smag til.

Lage

Kom porrer, ingefær, citron, eddike, dild og salt i en stor gryde og hæld 1 liter vand ved. Bring lagen i kog og kog den under låg i ca. 10 min. Kom laksefileterne i lagen og kog dem ved svag varme i ca. 12 min.

Anret laksen på lune tallerkener og server straks sammen med ingefærsauce, nye kogte kartofler, ærter og citron. Pynt med dild.

Hvordan koger man nye kartofler

Se her hvordan du koger nye kartofler. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nænsomt koger nye kartofler - så smag og konsistens giver den helt rigtige smag af sommer.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 10060 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 36,5 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 30 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag