Dessertgrød af perlebyg, hytteost og bagte blommer
2 timer
•
Arbejdstid: 30 min
•
Desserten leder tankerne hen på risalamande, men er så alligevel helt sin egen... Kogte korn blandet med flødeskum er generelt en ret uimodståelig kombination! Her har vi lavet den i en nordisk udgave med byg, blommer og hytteost.
Ingredienser
Bagte blommer
|
4
Røde blommer (ca. 275 g)
|
|
|---|---|
|
2 spsk
Rørsukker
|
Byggrød
|
½
Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
|
|
|---|---|
|
¼ liter
Æblejuice
|
|
|
1¼ g
Perlebyg (ca. 100 g)
|
|
1 spsk
Rørsukker
|
|
|---|---|
|
100 g
Hytteost
|
|
|
1½ dl
Piskefløde
|
Sådan gør du
Bagte blommer
Byggrød
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
I stedet for bagte blommer kan du bruge tern af friske blommer, nektariner, mango eller bær.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
488 kJ / 117 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0,6 g |
| Protein: | 2,1 g |
| Fedt: | 6,8 g |
| Kulhydrat: | 11,8 g |
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang
Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.