Dessertgrød af perlebyg, hytteost og bagte blommer
2 timer
•
Arbejdstid: 30 min
•
&format=webp)
Desserten leder tankerne hen på risalamande, men er så alligevel helt sin egen... Kogte korn blandet med flødeskum er generelt en ret uimodståelig kombination! Her har vi lavet den i en nordisk udgave med byg, blommer og hytteost.
Ingredienser
Bagte blommer
4
Røde blommer (ca. 275 g)
|
|
---|---|
2 spsk
Rørsukker
|
Byggrød
½
Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
|
|
---|---|
¼ liter
Æblejuice
|
|
1¼ g
Perlebyg (ca. 100 g)
|
1 spsk
Rørsukker
|
|
---|---|
100 g
Hytteost
|
|
1½ dl
Piskefløde
|
Sådan gør du
Bagte blommer
Byggrød
I stedet for bagte blommer kan du bruge tern af friske blommer, nektariner, mango eller bær.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
5453 kJ / 1303 kcal
Næringsindhold pr. 100g
672 kJ / 160 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,7 g |
Protein: | 8,3 % | 3,3 g |
Kulhydrat: | 51,9 % | 20,5 g |
Fedt: | 39,8 % | 7,2 g |
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang
Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.
