Dessertpizza med chokolade og hindbær

1 time
Arbejdstid: 15 min
Dessertpizza med chokolade og hindbær

Dessertpizza - lyder det mærkeligt? Nej vel - og vi siger pizza som dessert – JA TAK! Prøv det. Det er nemt og smager bare så lækkert, sprødt og sødt. Og har du først prøvet at servere dessertpizza bliver det snart en tradition - lige noget for pizza- og dessertelskere.

Ingredienser

Dessertpizza med chokolade og hindbær

1 Koldhævet pizzadej, se link under opskriften (ca. 750 g)
100 g Grofthakket mørk chokolade eller knapper
2 spsk Creme fraiche 38%
1 spsk Vaniljesukker
100 g Friske hindbær
50 g Grofthakket hvid chokolade eller knapper
Mynteblade

Tilbehør

150 g Vaniljeflødeis

Sådan gør du

Dessertpizza med chokolade og hindbær

  • Tryk og form 2 pizzabunde.
  • Fordel chokoladen hele vejen rundt ca. 1 cm fra kanten på de to udrullede pizzabunde.
  • Fold og pres kanten ind over chokoladen.
  • Fordel creme fraiche, vaniljesukker, friske hindbær og hvid chokolade midt på pizzaen.
  • Bag gerne pizzaerne på en forvarmet pizzasten 5-7 min. ved 350° - grill eller 8-12 min. ved 275° - varmluftsovn.
  • Kom en kugle vaniljeis på de sprøde færdigbagte pizzaer, pynt med mynte og server straks.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

13115 kJ / 3135 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1102 kJ / 263 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 8,8 % 5,7 g
Kulhydrat: 62,3 % 40,4 g
Fedt: 28,9 % 8,6 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/dessertpizza-med-chokolade-og-hindbar/