Sprød marcipanskål med passionscreme

1 time
Fryseegnet
Sprød marcipanskål med passionscreme

Påskeægget, der er udover det sædvanlige. En lækker passionscreme i en sprød marcipanskål, der portionsanrettes og tilmed kan gøres klar i forvejen. En "vinder" på påskebordet.

Ingredienser

Passionsfrugtcreme

1 Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
2½ dl Creme fraiche 38%
1¼ dl Piskefløde
6 Modne passionsfrugter
4 spsk Flormelis
4 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
200 g Marcipan
50 g Mørk chokolade - smeltet

Pynt

Citronmelisseblade eller citronverbena

Sådan gør du

Passionsfrugtcreme

  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Pisk cremefraiche, fløde og vaniljekorn stift med en håndmixer. Skær passionsfrugterne midt over. Skrab kernerne ud med en teske - gem skallerne. Vend den piskede cremefraiche-flødeblanding sammen med flormelis, citronskal og kerner fra frugterne (gem ca. 2 spsk kerner til pynt). Stil passionsfrugtcremen tildækket i køleskabet i ca. 15 min. Smag til.
  • Del marcipanen i 12 stykker og tril dem til kugler. Rul hver kugle ud mellem 2 stykker plastfilm (ca. 8 cm i diameter). Pak de 12 halve passionsfrugtskaller ind i alufilm og stil dem på en plade med bagepapir. Fordel marcipanstykkerne på alukuglerne - marcipanen må ikke røre bagepladen. Bag de 12 skåle midt i ovnen ca. 10 min. ved 175° - traditionel ovn., til de begynder at tage farve. Læg et stykke bagepapir over og bag dem i yderligere 3-5 min. til de er let gyldne. Lad marcipanskålene køle lidt af og tag dem forsigtigt af. Pensl et tyndt lag chokolade på indersiden af skålene og lad chokoladen stivne.
  • Fordel passionsfrugtcremen i marcipanskålene - brug evt. en sprøjtepose. Pynt med passionsfrugtkerner og citronmelisse og server.

Du kan fryse de færdige marcipanskåle. Spis dem frosne som "isbåde" eller lad dem tø 2-3 timer i køleskabet.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11407 kJ / 2726 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1480 kJ / 354 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,4 g
Protein: 4,9 % 4,2 g
Kulhydrat: 29,5 % 25,7 g
Fedt: 65,6 % 26,2 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/dessertskal-med-passionsfrugtcreme/