Druerelish

45 min
Druerelish

Druerelish er en sur/sød kompot, der er tænkt som et tilbehør til ost. Druerelishen kan selfølgelig også anvendes som tilbehør til andre retter. Specielt gør den det godt i det indiske køkken, og i det hele tage sammen med stærkt krydrede retter. Druerelish komplementerer den stærke mad godt, ligesom den komplementerer forskellige oste typer. Prøv fx druerelish til en kommenost.

Ingredienser

Druerelish

1 dl Æbleeddike
150 g Sukker
1 tsk Groft salt
2 spsk Rød chilipeber
1 Finthakket rødløg
2 tsk Majsstivelse
400 g Grønne stenfri vindruer i kvarte
100 g Grofthakkede grønne eller lyse rosiner

Sådan gør du

Druerelish

  • Kom eddike i en gryde sammen med sukker, salt, chili og rødløg. Bring det i kog og kog det ved jævn varme i ca. 10 min.
  • Rør majsstivelsen ud i en smule vand og rør den i eddikelagen.
  • Tilsæt vindruer og rosiner og lad relishen koge ved svag varme i yderligere 5 min.
  • Tag gryden af varmen og lad druerelishen køle af.
  • Server druerelishen kold. Den er særligt god til mellemlagrede oste med kommen. Eller hæld den kogende på rengjorte, skoldede glas og opbevar den i køleskabet.

Behold den gode smag, men varierer udseendet på din relish, ved at bruge blå druer og mørke rosiner.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4977 kJ / 1190 kcal

Næringsindhold pr. 100g

575 kJ / 138 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 2 % 0,7 g
Kulhydrat: 96,4 % 32,6 g
Fedt: 1,6 % 0,3 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/drue-relish/