Dulce de leche
5 timer
•
Arbejdstid: 10 min
•

Dulce de leche er en lækker og cremet karamel, som er super let selv at lave af en dåse kondenseret mælk. Prøv hjemmelavet dulce de leche næste gang!
Ingredienser
¾ liter
Vand
|
|
---|---|
1 dåse
Kondenseret mælk (ca. 400 g)
|
Sådan gør du
Dulce de leche
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Dulce de leche kan bruges som fyld i kager, lagkager og hjemmelavet is, som tilbehør til frugt eller som smørrepålæg på brød - som alternativ til nutella.
Det er en almindelig brugt metode at koge den uåbnede dåse i vandet - i stedet for at hælde den kondenserede mælk i et patentglas. Det er dog med risiko for at dåsen afgiver sundhedsskadelige stoffer under kogningen. Vi anbefaler derfor at følge metoden i denne opskrift.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
196 kJ / 47 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 0 g |
Protein: | 2,4 g |
Fedt: | 2,6 g |
Kulhydrat: | 3,5 g |
