Dulce de leche

Dulce de leche er en lækker og cremet karamel, som er super let selv at lave af en dåse kondenseret mælk. Prøv hjemmelavet dulce de leche næste gang!
Ingredienser
¾ liter
Vand
|
|
---|---|
1 dåse
Kondenseret mælk (ca. 400 g)
|
Sådan gør du
Dulce de leche
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Dulce de leche kan bruges som fyld i kager, lagkager og hjemmelavet is, som tilbehør til frugt eller som smørrepålæg på brød - som alternativ til nutella.
Det er en almindelig brugt metode at koge den uåbnede dåse i vandet - i stedet for at hælde den kondenserede mælk i et patentglas. Det er dog med risiko for at dåsen afgiver sundhedsskadelige stoffer under kogningen. Vi anbefaler derfor at følge metoden i denne opskrift.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
2267 kJ / 542 kcal
Næringsindhold pr. 100g
197 kJ / 47 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | |
Protein: | 20,4 % | 2,4 g |
Fedt: | 49,6 % | 2,6 g |
Kulhydrat: | 30 % | 3,5 g |
