Dyrekølle og grillet hjertesalat

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(14 vurderinger)

60+ min

Vildt fra den danske natur - hjemmeskudt eller købt?

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 snøret, udbenet rådyrkølle - lad evt. slagteren udbene køllen (ca. 2 kg)
  • 25 g blødt smør
  • 2 spsk hakkede friske salvieblade
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • ½ liter vand

Grillet hjertesalat

  • 10 hele hjertesalat (ca. 1¼ g)
  • 25 g smør
  • 2 spsk hakkede friske salvieblade
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 2 tsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Vildtsauce

  • ½ liter Karolines Køkken® Madlavningsfløde 18%
  • ½ tsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 tsk lys saucejævner
  • evt. kulør

Tilbehør

  • 2 kg kartofler
  • tyttebærsyltetøj

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Læg køllen på ovnens rist i bradepanden. Bland smør og salvie og fordel det på kødet. Drys med salt og peber. Brun køllen midt i ovnen. Skru ned og hæld vand i bradepanden - dryp kødet med stegesky 4-5 gange. Mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur, den skal være ca. 62°, så er kødet rosa (rødt kød = 60°, gennemstegt = 65°). Si skyen over i en gryde og lad køllen hvile tildækket i ca. 20 min.

Grillet hjertesalat

Fjern imens de yderste blade fra salathovederne. Del dem i halve og fjern stokken. Kom salaten i en gryde med kogende vand og kog i ca. 5 min. Tag salaten op og lad den dryppe af på et viskestykke. Smelt smør tilsat salvie, citron, sukker, salt og peber i en lille gryde. Læg hjertesalaten med skærefladen opad på en bageplade med alufolie. Fordel smørblandingen over salaten og grill den øverst i ovnen.

Vildtsauce

Mål stegeskyen. Tilsæt vand eller kog ind - der skal være 1½ dl i alt. Tilsæt fløde, sukker, salt og peber og bring saucen i kog. Tag gryden af varmen og rør saucejævner i. Bring atter saucen i kog og kog den, stadig under omrøring, i ca. 1 min. Smag til.

Bruning af dyrekølle

Ca. 15 min. ved 250°.

Stegning af dyrekølle

Ca. 2 timer ved 125°.

Grill - hjertesalat

Ca. 3 min.

Tip

I stedet for hjertesalat kan man bruge julesalat.

Sådan redder du en sovs, der er for salt

Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 22850 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 62,7 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 28 %

Print

Kilde:

Vin match

Grenache, syrah, carignan Rhône, Frankrig

Fyldig, men elegant rødvin meget gerne en chateauneuf du pape Kilde: Martin Nordkvist

Mere om vin til vildt

Andre gode forslag