Egg Benedict
Skal din weekends morgenmad være en oplevelse ud over det sædvanlige? Så prøv denne Egg Benedict - en klassisk amerikansk brunch favorit. Denne udgave af Egg Benedict er helt klassisk med pocheret æg, hollandaisesauce og sprød parmaskinke på en skive ristet brød. Retten kan varieres på mange måder - fx med spinat og laks. I denne opskrift på Egg Benedict har vi samlet vores bedste tips og tricks, så du får succes med denne imponerende og velsmagende brunch klassisker derhjemme.
Ingredienser
Brød og parmaskinke
4 skiver
Lyst brød
|
|
---|---|
4 skiver
Parmaskinke (ca. 75 g)
|
Hollandaisesauce
2
Æggeblommer
|
|
---|---|
2 spsk
Vand
|
|
1 tsk
Friskpresset citronsaft
|
|
200 g
Smeltet smør
|
Pocheret æg
1 liter
Vand
|
|
---|---|
1 tsk
Groft salt
|
|
½ dl
Eddike
|
|
4
Æg
|
Pynt
½ dl
Purløg
|
|
---|---|
Friskkværnet peber
|
Sådan gør du
Brød og parmaskinke
Hollandaisesauce
Pocheret æg
Servering
Brød og parmaskinke
Brug brunet smør til hollandaisen og få en nøddeagtigt smag. Udskift skinken med bacon eller dampet spinat, eller lav en kombination med skinke og spinat. Har du ikke mod på at kaste dig ud i at pochere æg, kan du bruge et kogt, smilende æg.
Hvis saucen skiller, kan du tilsætte lidt kold vand og samle den igen. Hvis ikke det hjælper, kan du piske den skilte sauce ind i en ny æggeblomme stille og roligt. Pas på saucen ikke bliver varmere end 60 grader.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10410 kJ / 2488 kcal
Næringsindhold pr. 100g
581 kJ / 139 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,3 g |
Protein: | 11,5 % | 3,9 g |
Kulhydrat: | 16,3 % | 5,6 g |
Fedt: | 72,2 % | 11,3 g |
Er du i tvivl om kogetiden på æg? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole koger æg.