Egg Benedict

Egg Benedict

Morgenmad og brunch

Skal din weekends morgenmad være en oplevelse ud over det sædvanlige? Så prøv denne Egg Benedict - en klassisk amerikansk brunch favorit. Denne udgave af Egg Benedict er helt klassisk med pocheret æg, hollandaisesauce og sprød parmaskinke på en skive ristet brød. Retten kan varieres på mange måder - fx med spinat og laks. I denne opskrift på Egg Benedict har vi samlet vores bedste tips og tricks, så du får succes med denne imponerende og velsmagende brunch klassisker derhjemme.

Mere inspiration

Prøv dette lækre surdejsbrød til dine Egg Benedict.

Velbekomme!
Variation

Brug brunet smør til hollandaisen og få en nøddeagtigt smag. Udskift skinken med bacon eller dampet spinat, eller lav en kombination med skinke og spinat. Har du ikke mod på at kaste dig ud i at pochere æg, kan du bruge et kogt, smilende æg.

Tilberedningstip

Hvis saucen skiller, kan du tilsætte lidt kold vand og samle den igen. Hvis ikke det hjælper, kan du piske den skilte sauce ind i en ny æggeblomme stille og roligt. Pas på saucen ikke bliver varmere end 60 grader.

Vidste du...

at du kan pochere dine æg på denne nemme måde: https://www.arla.dk/opskrifter/pocherede-ag-den-nemme/

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10963 kJ / 2620 kcal

Næringsindhold pr. 100g

592 kJ / 141 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,4 g
Protein: 11,4 % 4 g
Kulhydrat: 19,7 % 6,9 g
Fedt: 68,9 % 11 g
Relateret video
Sådan koger du æg

Er du i tvivl om kogetiden på æg? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole koger æg.

Ingredienser