Estragonkylling med moderne mormorsalat

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(26 vurderinger)

60+ min

En fantastisk ovnret, næsten som mormor lavede den og med lækker salat til.

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 kylling (ca. 1200 g)
  • 2 tsk groft salt
  • 700 g skyllede små skalotteløg - med skal
  • 2 hele hvidløg - med skal
  • 800 g skrubbede små kartofler
  • 12 friske estragonkviste
  • friskkværnet peber

Moderne mormorsalat

Sådan gør du

Sådan gør du

Klip gump, rygsøjle og vingespidser af kyllingen. Del den i 8 stykker og rens dem godt. Drys kyllingestykkerne med 1 tsk af saltet. Skær lidt af bunden af hvert løg. Del hvidløgene i fed og skær bunden af hvert hvidløgsfed. Vend kartofler, løg, hvidløg, estragon, peber og resten af saltet godt sammen. Fordel det i ovnens bradepande og læg kyllingestykkerne ovenpå med skindsiden opad. Steg kylling og grøntsager midt i ovnen.

Mormorsalat

Rør fraiche med honning, salt og peber. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til. Vend dressingen sammen med hovedsalaten.

Pres det lækre, møre indhold ud af løg og hvidløg og spis det - lad skallerne ligge.

Stegetid

Ca. 45 min. ved 200°.

Sådan parterer du kylling

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9450 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,1 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 30 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: