Farsbrød med spinat og grøntsager

1 time
Farsbrød med spinat og grøntsager

Alt-i-et fad med fyldigt farsbrød og kartofler. Dejlig nemt!

Gem
Del
Print
https://www.arla.dk/opskrifter/farsbrod-med-spinat-og-gronsager/

Ingredienser

4 personer
500 g Frossen, optøet helbladet spinat

Farsbrød med spinat

400 g Hakket grisekød
1 tsk Groft salt
1 Finthakket løg (ca. 75 g)
3 Små knuste fed hvidløg
Friskkværnet peber
200 g Hytteost
1 dl Mælk
3 spsk Hvedemel
1 kg Mellemstore, skrællede kartofler i både
5 Rødløg i både (ca. 400 g)
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Dressing

250 g Hytteost
2 spsk Vand
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Kom spinaten i en sigte og pres den fri for væde. Skil spinaten let fra hinanden.

Farsbrød med spinat

  • Rør det hakkede kød med salt i ca. 1 min. Tilsæt løg, hvidløg, peber og hytteost. Rør mælken i lidt efter lidt og derefter melet. Rør farsen godt sammen og vend spinaten i. Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Form farsen til et lille "brød" og læg det midt i ovnens bradepande.
  • Fordel kartoffel- og løgbåde rundt om farsbrødet og drys med salt og peber. Bag farsbrød og grøntsager midt i ovnen i ca. 45 min. ved 225° - traditionel ovn.

Dressing

  • Blend imens hytteost, vand, salt og peber og stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min.
  • Anret farsbrød med spinat og grøntsager i et fladt fad. Server dressingen i en skål ved siden af.
Bedømmelse
1
2
3
4
5

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8692 kJ / 2077 kcal

Næringsindhold pr. 100g

289 kJ / 69 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 35,4 % 6 g
Kulhydrat: 48,7 % 8,3 g
Fedt: 15,9 % 1,2 g
Sådan knuser og hakker du hvidløg
Relateret video Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.