Farvet snobrød
Giv dit snobrød et twist med naturens egne farver. Farv snobrødsdejen med spinat, rødbede og gurkemeje - de bliver SÅ flotte. Du kan vælge at lave en slags farvet snobrød, eller mixe alle tre farver ved bålet. Grøn snobrødsdej: Skift mælken ud med spinatjuice – spinatjuice laver du ved at blende 50 g spinat med 1 dl koldt vand. Rød snobrødsdej: Skift mælken ud med rødbedejuice – rødbedejuice kan laves på en juicer eller købes færdigt. Gul snobrødsdej: Tilsæt ½ spsk gurkemeje til dejen.
Ingredienser
Dej til farvet snobrød
|
25 g
Smør
|
|
|---|---|
|
1½ dl
Mælk (eller rødbede- eller spinatjuice)
|
|
|
25 g
Gær
|
|
|
1 dl
Yoghurt naturel, eller andet syrnet produkt
|
|
|
250 g
Hvedemel (ca. ca. 4 dl)
|
|
|
125 g
Fuldkornshvedemel (ca. ca. 2 dl)
|
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
Sådan gør du
Dej til farvet snobrød
Sådan bager du farvet snobrød
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Hvis du laver snobrødet i en røremaskine behøver du ikke opløse gæren først, så kan du blot tilsætte det hele og røre i ca. 8 min. Dejen kan laves dagen i forvejen, blot du reducerer mængden af gær til ca. 7 gram.
HUSK at tænde bålet i god tid, for snobrød skal bages over gløder og ikke over ild.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
971 kJ / 232 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 3,4 g |
| Protein: | 6,8 g |
| Fedt: | 4,7 g |
| Kulhydrat: | 40,1 g |
Se hvordan Frida nemt laver dejene til de farvede snobrød i denne video.