Fasan med vindrue-flødesauce og mos
Fasaner er ikke den mest almindelige råvare i Danmark, men det hænder at vi får muligheden. Her er en opskrift med fasan - hvor du får vejledning i at stege den rigtigt, så du ikke risikerer et tørt bryst eller lår, der ikke er stegt nok. Fasanen ledsages af en dejlig mos med kartofler og bladselleri - og en skøn vindrue-flødesauce. Den friske sauce giver en dejlig smag til det mørke fasankød og kartoffelmosen får et pift af bladsellerien. God fornøjelse med fasan i vindrue-flødesauce!
Ingredienser
Kartoffel-sellerimos
|
750 g
Melede kartofler i grove stykker
|
|
|---|---|
|
½
Knoldselleri i grove stykker (ca. 250 g)
|
|
|
20 g
Smør
|
|
|
1 tsk
Groft salt
|
Fasaner
|
2
Fasaner uden skind (ca. 750 g)
|
|
|---|---|
|
2
Æg
|
|
|
100 g
Finthakkede mandler
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
|
|
20 g
Smør
|
|
|
2 spsk
Rapsolie
|
|
|
200 g
Grønne stenfri vindruer i halve
|
|
|
4 dl
Madlavningsfløde
|
|
|
½
Groft salt
|
Kartoffel-sellerimos, fortsat
|
6 stilke
Bladselleri i meget tynde skiver (ca. 150 g)
|
|---|
Pynt
|
Blade af bladselleri
|
|---|
Sådan gør du
Kartoffel-sellerimos
Fasaner
Kartoffel-sellerimos, fortsat
Servering af fasan med vindrue-flødesauce og mos
Tip
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan bruge andre fjerkræ, fx vagtler, kyllinger eller pousiner i stedet for fasaner i denne opskrift. Vælger du vagtler skal du stege dem hele - og du skal beregne en vagtel pr. person. Du kan også vælge en nemmere løsning - brug kyllingefilet eller andebryst.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
515 kJ / 123 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,7 g |
| Protein: | 8,7 g |
| Fedt: | 6,7 g |
| Kulhydrat: | 7 g |