Fasan med vindrue-flødesauce og mos

1 time
Fasan med vindrue-flødesauce og mos

Fasaner er ikke den mest almindelige råvare i Danmark, men det hænder at vi får muligheden. Her er en opskrift med fasan - hvor du får vejledning i at stege den rigtigt, så du ikke risikerer et tørt bryst eller lår, der ikke er stegt nok. Fasanen ledsages af en dejlig mos med kartofler og bladselleri - og en skøn vindrue-flødesauce. Den friske sauce giver en dejlig smag til det mørke fasankød og kartoffelmosen får et pift af bladsellerien. God fornøjelse med fasan i vindrue-flødesauce!

Ingredienser

Kartoffel-sellerimos

750 g Melede kartofler i grove stykker
½ Knoldselleri i grove stykker (ca. 250 g)
20 g Smør
1 tsk Groft salt

Fasaner

2 Fasaner uden skind (ca. 750 g)
2 Æg
100 g Finthakkede mandler
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
20 g Smør
2 spsk Rapsolie
200 g Grønne stenfri vindruer i halve
4 dl Madlavningsfløde
½ Groft salt

Kartoffel-sellerimos, fortsat

6 stilke Bladselleri i meget tynde skiver (ca. 150 g)

Pynt

Blade af bladselleri

Sådan gør du

Kartoffel-sellerimos

  • Kom kartofler og selleri i en gryde med kogende vand.
  • Lad grøntsagerne koge ved svag varme og under låg i ca. 20 min., eller til de er møre.
  • Tag 2 dl kogevand fra og mos grøntsagerne groft med fx en kartoffelstøder.
  • Rør de 2 dl kogevand, smør og salt i mosen.

Fasaner

  • Skær imens de 4 hele lår (over- og underlår) og de 4 stykker bryst af fasanerne. Rens, skyl og tør kødet - check for eventuelle hagl. (Skrogene kan bruges til at koge en fond på, til en anden dag).
  • Pisk æggene sammen i en dyb tallerken.
  • Kom mandlerne i en anden dyb tallerken.
  • Vend lår og brystkød i æg og dernæst i mandler. Drys kødet med salt og peber.
  • Lad fedtstoffet blive gyldent i en stor sauterpande.
  • Brun bryststykkerne ca. 1 min. på hver side og tag dem op.
  • Brun lårene ca. 1 min. på hver side og tilsæt fløde.
  • Lad lårene koge ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Skru op til kraftig varme.
  • Læg forsigtigt bryststykkerne ned i fløden, tilsæt vindruer og kog ved jævn varme og under låg i yderligere 4-5 min. Tilsæt salt og smag flødesaucen til.

Kartoffel-sellerimos, fortsat

  • Vend bladselleri i mosen, varm den igennem og smag til.

Servering af fasan med vindrue-flødesauce og mos

  • Fordel fasanbryst og -lår på 4 tallerkener.
  • Hæld lidt vindrue-flødesauce omkring kødet.
  • Server kartoffel-sellerimosen i en skål ved siden af sammen med resten af saucen.

Tip

  • I stedet for fasan kan du bruge 4 store kyllingefileter eller 2 stykker andebryst uden skind. Del kødstykkerne på langs og vend dem i æg og mandler. Kyllingefileterne skal koge ca. 6 min. sammen med fløden, andebrysterne skal have ca.10 min. - tilsæt vindruerne ca. 4 min. før kødet er færdigt.

Du kan bruge andre fjerkræ, fx vagtler, kyllinger eller pousiner i stedet for fasaner i denne opskrift. Vælger du vagtler skal du stege dem hele - og du skal beregne en vagtel pr. person. Du kan også vælge en nemmere løsning - brug kyllingefilet eller andebryst.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

14287 kJ / 3415 kcal

Næringsindhold pr. 100g

514 kJ / 123 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 28,8 % 8,7 g
Kulhydrat: 23,1 % 7 g
Fedt: 48,1 % 6,7 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/fasaner-med-vindrue-flodesauce-og-mos/