Ørred og æggestand
3 timer
•
Arbejdstid: 20 min
•
Ørred og æggestand er en klassiker, fx som en del af julefrokost- eller påskefrokostbordet. Det smager også godt med krydderurter i æggestanden, som du her har en nem opskrift på.
Ingredienser
Æggestand
|
3
Æg
|
|
|---|---|
|
1 dl
Piskefløde
|
|
|
¼ tsk
Fint salt
|
|
|
Friskkværnet hvid peber
|
|
|
Smør til pensling
|
Ørred
|
200 g
Røgede ørredfileter
|
|---|
Pynt
|
3 spsk
Fintklippet purløg
|
|
|---|---|
|
Friskkværnet hvid peber
|
Tilbehør
|
Rugbrød
|
|---|
Sådan gør du
Æggestand
Ørred
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
I stedet for piskefløde kan du bruge madlavningsfløde eller mælk. Røget ørred kan erstattes af røget svinemørbrad. Prøv at lave æggestanden med forskellige krydderurter, fx ½ dl fintklippet purløg eller 1 dl plukket brøndkarse. Pynt med fintrevet frisk peberrod, ½ dl fintstrimlet bredbladet persille eller finthakket rødløg ved serveringen.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
790 kJ / 189 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0 g |
| Protein: | 12,2 g |
| Fedt: | 15,3 g |
| Kulhydrat: | 1 g |