Fine chokoladekager
60+ min

Fine chokoladekager

Lav de fineste hjemmelavede chokoladepraliner. Flotte og lækre!
Bedømmelse (9 vurderinger)

Min bedømmelse:

Fine chokoladekager

Lav de fineste hjemmelavede chokoladepraliner. Flotte og lækre!

35 kager pr. portion

Antal portioner
  • 25 g hasselnøddekerner
  • 150 g hvedemel (ca. 2½ dl)
  • 5 spsk sukker
  • 125 g smør
  • 1 spsk kakao
  • ½ spsk vaniljesukker
  • 1 æggeblomme

Pynt

  • 100 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)
  • 50 g usaltede pistacienøddekerner
  • 25 g macademianødder
  • 25 g pekannøddekerner
  • 25 g mandler
  • 50 g grønne rosiner

Fremgangsmåde:

Kom hasselnøddekernerne i en hurtighakker og hak dem fint.

Bland mel, sukker og hakkede hasselnødder sammen i en skål. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen til det ligner revet ost. Tilsæt kakao og vaniljesukker og saml dejen med æggeblommen. Rul dejen ud på et meldrysset bord, til en rund stang (ca. 4 cm i diameter). Læg den tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Skær kager (3-4 mm) tykke og læg dem på en plade med bagepapir. Bag småkagerne midt i ovnen og lad dem køle af på bagepladen.

Pynt

Smelt chokoladen i en skål i vandbad. Smør lidt chokolade på kagerne og pynt med nødder og rosiner. Lad chokoladen stivne ved køkkentemperatur. Opbevar chokoladekagerne i en lukket emballage i køleskabet.

Tip

Kagerne kan også spises uden pynt på toppen.

Bagetid

10-12 min. ved 175°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 15520 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,7 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 36 %
  • Fedt: 58 %
Print