Fine chokoladekager

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(10 vurderinger)

60+ min

Lav de fineste hjemmelavede chokoladepraliner. Flotte og lækre!

Ingredienser

35 kager pr. portion

Antal portioner

  • 25 g hasselnøddekerner
  • 150 g hvedemel (ca. 2½ dl)
  • 5 spsk sukker
  • 125 g smør
  • 1 spsk kakao
  • ½ spsk vaniljesukker
  • 1 æggeblomme

Pynt

  • 100 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)
  • 50 g usaltede pistacienøddekerner
  • 25 g macademianødder
  • 25 g pekannøddekerner
  • 25 g mandler
  • 50 g grønne rosiner

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom hasselnøddekernerne i en hurtighakker og hak dem fint.

Bland mel, sukker og hakkede hasselnødder sammen i en skål. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen til det ligner revet ost. Tilsæt kakao og vaniljesukker og saml dejen med æggeblommen. Rul dejen ud på et meldrysset bord, til en rund stang (ca. 4 cm i diameter). Læg den tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Skær kager (3-4 mm) tykke og læg dem på en plade med bagepapir. Bag småkagerne midt i ovnen og lad dem køle af på bagepladen.

Pynt

Smelt chokoladen i en skål i vandbad. Smør lidt chokolade på kagerne og pynt med nødder og rosiner. Lad chokoladen stivne ved køkkentemperatur. Opbevar chokoladekagerne i en lukket emballage i køleskabet.

Tip

Kagerne kan også spises uden pynt på toppen.

Bagetid

10-12 min. ved 175°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 15520 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,7 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 36 %
  • Fedt: 58 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: