Finsk brød

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(54 vurderinger)

60+ min

Finskbrød er en dejlig småkage som mormor ville have bagt den. Opbevar kagerne i en tætlukket kagedåse og server når der kommer uventede gæster.

Ingredienser

ca. 120 stk.

Antal portioner

  • 375 g hvedemel
  • 85 g sukker
  • 250 g smør
  • 1 sammenpisket æg
  • 50 g smuttede mandler
  • 2 spsk perlesukker

Pensling

  • 1 sammenpisket æg

Sådan gør du

Sådan gør du

Bland mel og sukker i en skål. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen. Saml hurtigt dejen med æg til en fast dej. Rul dejen ud i fingertykke stænger, tryk dem flade og skær dem i stykker (a ca. 5-6 cm). Læg dejstykkerne på plader med bagepapir og lad dem hvile tildækket i køleskabet i mindst 1 time.

Hak imens mandlerne groft og bland dem med sukker. Pensl Finsk brødene med æg og drys med mandelblandingen. Bag kagerne nederst i ovnen - til de er gyldne.

Tip

Hvis dejen er tør og smuldrer kan der tilsættes lidt vand.

Bagetid

12-15 min. ved 200°.

Frysetip

Den ubagte dej kan fryses.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 17160 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,5 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 53 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: