Finsk brød

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(57 vurderinger)

60+ min

Finskbrød er en dejlig småkage som mormor ville have bagt den. Opbevar kagerne i en tætlukket kagedåse og server når der kommer uventede gæster.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

ca. 120 stk.

Antal portioner

  • 375 g hvedemel
  • 85 g sukker
  • 250 g smør
  • 1 sammenpisket æg
  • 50 g smuttede mandler
  • 2 spsk perlesukker

Pensling

  • 1 sammenpisket æg

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Bland mel og sukker i en skål. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen. Saml hurtigt dejen med æg til en fast dej. Rul dejen ud i fingertykke stænger, tryk dem flade og skær dem i stykker (a ca. 5-6 cm). Læg dejstykkerne på plader med bagepapir og lad dem hvile tildækket i køleskabet i mindst 1 time.

Hak imens mandlerne groft og bland dem med sukker. Pensl Finsk brødene med æg og drys med mandelblandingen. Bag kagerne nederst i ovnen - til de er gyldne.

Tip

Hvis dejen er tør og smuldrer kan der tilsættes lidt vand.

Bagetid

12-15 min. ved 200°.

Frysetip

Den ubagte dej kan fryses.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 17160 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,5 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 53 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag