Finskbrød
1 time 35 min
•
Arbejdstid: 20 min
Fryseegnet
•
&format=webp)
Finskbrød er en dejlig småkage, som mormor ville have bagt den. Det fortaber sig i det uvisse, hvorfor småkagen egentlig hedder finskbrød, men vi kan ikke undvære finskbrød i småkagedåsen i juletiden. Finskbrød er helt enkel at bage, så bag bare rigeligt. Opbevar dine finskbrød i en tætlukket kagedåse, klar til servering.
Ingredienser
Dej til finskbrød
375 g
Hvedemel
|
|
---|---|
85 g
Sukker
|
|
250 g
Koldt smør
|
|
1
Sammenpisket æg
|
50 g
Smuttede mandler
|
|
---|---|
2 spsk
Perlesukker
|
Pensling
1
Sammenpisket æg
|
---|
Sådan gør du
Dej til finskbrød
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Hvis dejen er tør og smuldrer, kan du tilsætte lidt vand.
Den ubagte dej kan fryses.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
16601 kJ / 3968 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1869 kJ / 447 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,6 g |
Protein: | 5,7 % | 6,3 g |
Fedt: | 55,2 % | 27,8 g |
Kulhydrat: | 39,1 % | 43 g |
