Firkantede boller - Opskrifter - Arla

Firkantede boller

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(23 vurderinger)

60+ min

Bollerne bages tæt i en bradepande, så de skal brydes fra hinanden, som vi kender det fra hveder. Det er dét, der gør dem firkantede.

Ingredienser

24 stk. pr. portion

Antal portioner

  • 50 g smør
  • 4 dl mælk
  • 1½ dl kærnemælk
  • 25 g gær
  • 2 tsk sukker
  • 1½ tsk groft salt
  • 800 g hvedemel

Pensling

  • sammenpisket æg

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og tilsæt kærnemælken. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1½ time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.

Beklæd en bradepande (ca. 6 x 22 x 30 cm) med bagepapir. Form dejen til 24 boller og læg dem i bradepanden. Lad bollerne efterhæve tildækket i ca. ½ time. Pensl med æg og bag de firkantede boller midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 225°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 15120 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31,3 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 72 %
  • Fedt: 16 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: