Fish and chips
1 time
•
Prøv at lave den engelske klassiker "Fish and chips". Hjemmelavede pommes frites med et dryp eddike serveret med friteret frisk fisk og sauce tartar. Det er virkelig godt!
Ingredienser
Sauce tartar
|
1 dl
Fraiche
|
|
|---|---|
|
1
Hakket, hårdkogt æg
|
|
|
3
Syltede agurker
|
|
|
2 spsk
Grofthakkede kapers
|
|
|
2 spsk
Finthakkede estragonblade
|
|
|
1
Finthakket rødløg
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
Pommes frites
|
500 g
Skrubbede bagekartofler
|
|
|---|---|
|
1 liter
Smagsneutral olie
|
|
|
Flagesalt
|
Friteret torsk
|
1 dl
Hvedemel
|
|
|---|---|
|
¼ tsk
Groft salt
|
|
|
½ dl
Mælk
|
|
|
1
Æg
|
|
|
10 g
Smør - smeltet
|
|
200 g
Torskefilet eller lyssejfilet uden skind
|
|---|
Tilbehør
|
1
Citron (usprøjtet) i både
|
|
|---|---|
|
Eddike, fx malteddike
|
Sådan gør du
Sauce tartar
Pommes frites
Friteret torsk
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Hav et låg liggende klar som du kan lægge på gryden, hvis der skulle gå ild i olien. Du må aldrig komme vand på den varme olie.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1830 kJ / 437 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0,8 g |
| Protein: | 3,3 g |
| Fedt: | 44,5 g |
| Kulhydrat: | 7,5 g |
Relateret video
Sådan fileterer du torsk
Der er ingen ben i at filetere fisk – lær hvordan du nemt fileterer torsk med Karolines Køkkenskole.