Fisk med karry og tranebærdressing

Fisk med karry og tranebærdressing

30 min
Fisk med karry og tranebærdressing er fisk på en lidt anderledes måde. Fisken, som her er en lyssej, bliver stegt i smør og karry, hvilket giver en lækker stegeskorpe. Dertil er der en cremet tranebærdressing og svitset hvidkål med bl.a. æble. Karry, hvidkål og æble er en klassisk sammensætning, så til opskriften på fisk med karry har vi hentet inspiration fra det kendte og sat det sammen på en ny måde. Måske vil de børn, som ellers ikke er så vilde med fisk, også synes om fisk med karry?
https://www.arla.dk/opskrifter/fisk-med-karry-og-tranebardressing/

Sådan gør du

Tranebærdressing
  • Hak tranebærrene fint og vend dem sammen med fraiche, salt og peber.
  • Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.
Fisk med karry
  • Rens sejfileterne og skær dem i 8 lige store stykker.
  • Lad halvdelen af smørret smelte i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Tilsæt karry og lad den bruse af.
  • Steg fiskestykkerne ved jævn varme, ca. 2 min. på den ene side.
  • Vend fisken og steg den ca. 2 min. på den anden side.
  • Tag fiskestykkerne op, drys med salt og hold dem varme.
Stegt hvidkål
  • Lad resten af smørret smelte på panden.
  • Svits hvidkålen i ca. 2 min.
  • Tilsæt æbler, tranebær, salt og peber og svits i yderligere ca. 2 min.
  • Smag til.
Ved servering af fisk med karry
  • Kom kålen i et fad.
  • Anret fiskestykkerne ovenpå og pynt med koriander. Server straks sammen med tranebærdressing og ristet rugbrød.

Du kan bruge alle slags torskefisk, fx torsk, mørksej eller lange. Du kan skifte det ristede rugbrød ud med ris eller kartofler - det smager også godt.

Energiindhold for hele retten:

7413 kJ / 1772 kcal

Næringsindhold pr. 100g

362 kJ / 87 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 31,5 % 6,7 g
Kulhydrat: 42,3 % 9 g
Fedt: 26,2 % 2,6 g
Mere inspiration

Uhmmm....fish and chips, der kan du også bruge lyssej.

Fish and chips
1 time
Fish and chips
(43)
Relateret video
Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.

Ingredienser

Tranebærdressing
50 g Tørrede tranebær
4 dl Fraiche
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Fisk med karry
500 g Lyssejfilet uden skind
30 g Smør
1 tsk Karry
¼ tsk Groft salt
Stegt hvidkål
500 g Snittet hvidkål
2 Æbler i både, fx gråsten (ca. 250 g)
50 g Tørrede tranebær
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Pynt
½ bundt Frisk koriander
Tilbehør
240 g Ristet rugbrød