Fisk med karry og tranebærdressing
Fisk med karry og tranebærdressing er fisk på en lidt anderledes måde. Fisken, som her er en lyssej, bliver stegt i smør og karry, hvilket giver en lækker stegeskorpe. Dertil er der en cremet tranebærdressing og svitset hvidkål med bl.a. æble. Karry, hvidkål og æble er en klassisk sammensætning, så til opskriften på fisk med karry har vi hentet inspiration fra det kendte og sat det sammen på en ny måde. Måske vil de børn, som ellers ikke er så vilde med fisk, også synes om fisk med karry?
Ingredienser
Tranebærdressing
50 g
Tørrede tranebær
|
|
---|---|
4 dl
Fraiche
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Fisk med karry
500 g
Lyssejfilet uden skind
|
|
---|---|
30 g
Smør
|
|
1 tsk
Karry
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
Stegt hvidkål
500 g
Snittet hvidkål
|
|
---|---|
2
Æbler i både, fx gråsten (ca. 250 g)
|
|
50 g
Tørrede tranebær
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Pynt
½ bundt
Frisk koriander
|
---|
Tilbehør
240 g
Ristet rugbrød
|
---|
Sådan gør du
Tranebærdressing
Fisk med karry
Stegt hvidkål
Ved servering af fisk med karry
Du kan bruge alle slags torskefisk, fx torsk, mørksej eller lange. Du kan skifte det ristede rugbrød ud med ris eller kartofler - det smager også godt.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
7413 kJ / 1772 kcal
Næringsindhold pr. 100g
362 kJ / 87 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,1 g |
Protein: | 31,5 % | 6,7 g |
Kulhydrat: | 42,3 % | 9 g |
Fedt: | 26,2 % | 2,6 g |
Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.